Китай призовава Съединените щати да се откажат от мисленето от

...
Китай призовава Съединените щати да се откажат от мисленето от
Коментари Харесай

Китай критикува САЩ, че демонстрира мислене от ерата на Студената война

Китай приканва Съединените щати да се откажат от мисленето от времето на Студената война. Това декларира пред Синхуа представителят на китайското министерство на защитата Жън Гоцян във връзка огласената в петък от Вашингтон нова национална тактика за защита, съобщи ДПА.

В документа, очертаващ отбранителната политика на Съединени американски щати за 2018 година, се отбелязва, че " междудържавното стратегическо съревнование, а не тероризмът са в този момент първокачествен проблем на националната сигурност ". В текста се показва, че Китай е " стратегически съперник, който сплашва съседите си посредством хищническа стопанска система и милитаризиране на Южнокитайско море ", осведоми Българска телеграфна агенция.

Пред Синхуа Жън Гоцян остро подлага на критика тази политика на Съединени американски щати, която назовава " мислене от Студената война " и " игра без победител ". Говорителят заявява, че Китай " е поел решително по пътя на мирното развиване и се придържа към отбранителна политика ", като в същото време има " суверенното право " да разполага свои военни в Южнокитайско море. Според Жън " някои страни не желаят да има мир " там и упорстват " да засилят своите военни сили и наличие там ".

По-рано тази седмица Пекин също подлага на критика Вашингтон, че още живее във времената на Студената война и го упрекна, че Китай не е бил поканен на проведената от Съединени американски щати и Канада среща на 20 страни във Ванкувър, отдадена на казуса със Северна Корея.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР