Китай призова за спиране на огъня между Украйна и Русия

...
Китай призова за спиране на огъня между Украйна и Русия
Коментари Харесай

Китай призова за мирни преговори между Русия и Украйна в план от 12 точки за прекратяване на конфликта

Китай прикани за прекъсване на огъня сред Украйна и Русия и за започването на мирни договаряния в проект от за преустановяване на спора, състоящ се от 12 точки, съобщи Асошиейтед прес.
Документът беше оповестен тази заран от китайското външно министерство. Планът планува анулиране на западните наказания против Русия, въвеждането на ограничения, с които да се подсигурява сигурността на нуклеарните обекти в Украйна, отварянето на филантропични коридори за евакуация на цивилни и предприемането на дейности за възобновяването на износа на зърно.
Предложенията на Пекин доразвива от дълго време поддържани от Китай позиции, в това число нуждата от дейно гарантиране на суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на всички страни, отбелязва АП.
" Манталитетът на Студената война би трябвало да бъде зарязан. Сигурността на една страна не може да бъде обезпечена за сметка на сигурността на други страни, а районната сигурност не може да бъде обезпечена посредством подсилване или даже разширение на военните блокове ", се споделя в документа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР