Китай призова за прекратяване на огъня в Украйна посредством диалог,

...
Китай призова за прекратяване на огъня в Украйна посредством диалог,
Коментари Харесай

Китай призова за прекратяване на огъня в Украйна посредством диалог

Китай прикани за " преустановяване на огъня " в Украйна " чрез разговор ", откакто съветският президент Владимир Путин разгласи през днешния ден частична готовност, оповестиха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Суверенитетът и териториалната целокупност на всички страни би трябвало бъдат спазвани, задачите и правилата на Устава на Организация на обединените нации би трябвало да се следват, законните терзания за сигурността на всички страни би трябвало да бъдат взимани под внимание и всички подобаващи старания за спокойно решение на рецесиите би трябвало да се поддържат ", сподели на конференция Уан Уънбин, представител на китайското министерство на външните работи.

" Призоваваме страните в спора към преустановяване на огъня посредством разговор и съвещания, както и да намерят решение, което урежда всички законни терзания за сигурността на страните допустимо най-скоро ", съобщи Уан.

Той добави, че " Китай приканва всички страни в спора да изгладят разликите си по верния метод - посредством разговор и съвещания, и е подготвен да работи с интернационалната общественост, с цел да продължи да упражнява градивната си роля за деескалация на обстановката ".

Руският президент подписа през днешния ден декрет за частична готовност и даде обещание страната му да употребява " всички средства, с които разполага " в своя огромен боеприпас, с цел да отбрани територията си, изключително от Запада. Той направи изявлението си, откакто през вчерашния ден следените от Москва украински области насрочиха " референдуми " за присъединение към Русия.

Китай и Русия се сближиха през последните години. Двете страни дефинират своите връзки като " безгранични ", пробвайки да се опълчват на международната доминация на Съединени американски щати. Миналата седмица Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин се срещнаха в Узбекистан на районен конгрес на високо ниво, на който, дружно с редица азиатски ръководители, се сплотиха към концепцията за " нов интернационален ред ", подбудена от опасенията им от въздействието на Запада.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР