Китай призова Съединените щати незабавно да прекратят продажбите на оръжие

...
Китай призова Съединените щати незабавно да прекратят продажбите на оръжие
Коментари Харесай

Китай заплаши САЩ с последствия, ако не спрат оръжията за Тайван

Китай прикани Съединените щати неотложно да прекратят продажбите на оръжие за Тайван и да изпълнят уверението си, че не поддържат " независимостта на Тайван ", оповестява организация " Синхуа ".

Посочва, че представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс е декларирал, че съгласно " Закона за връзките с Тайван " Съединени американски щати са длъжни да обезпечат нужните артикули и услуги за национална защита на Тайван, с цел да оказват помощ на острова да поддържа задоволителна дарба за самозащита , като се добавя, че това е в сходство с политиката за " обединен Китай ".

В отговор представителят на външното министерство Джао Лиджиан повтори твърдото опълчване на Китай на от Вашингтон.
 Китай предизвести Съединени американски щати за Тайван: Не си играйте с огъня
Китай предизвести Съединени американски щати за Тайван: Не си играйте с огъня

Въпросът за статута на острова бил вътрешен проблем на Пекин

Той акцентира, че така наречен " Закон за връзките с Тайван " е вътрешен закон, фиктивен едностранно от Съединени американски щати, който съществено нарушава общопризнатите интернационалните закони и главните правила на интернационалните връзки и предизвиква отцепническите сили за " независимостта на Тайван ", засилвайки напрежението в Тайванския пролив. По думи на Джао това опонира на правилото за обединен Китай и наредбите в трите взаимни китайско-американски изказвания.

Китай в никакъв случай не е признавал (Тайван - б.р.) и постоянно се е противопоставял на сходен акт, акцентира той.

Джао предизвести, че Съединени американски щати не са в позиция да се намесват във вътрешните работи на Китай и да продават оръжия на Тайван.
 Съединени американски щати предизвестяват за допустима скорошна инвазия на Китай в Тайван
Съединени американски щати предизвестяват за допустима скорошна инвазия на Китай в Тайван

Администрацията на Байдън чака Пекин да забърза проектите си за обединяване

Съединените щати би трябвало неотложно да спрат продажбите на оръжия и военните си контакти с Тайван, да спрат да основават фактори, водещи до напрежение в Тайванския пролив, и да се придържат към изказването си, че не поддържат " независимостта на Тайван ", направено от американското държавно управление, настоя Джао.

По мотив информация в медиите за проекта на ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси да посети Тайван идващия месец, китайският чиновник предизвести, че в случай че Пелоси посети острова, това съществено ще наруши правилото за обединен Китай.

" Китай категорично се опълчва на сходно посещаване ", акцентира Джао и добави, че Китай твърдо се опълчва на всяка форма на публично взаимоотношение сред Вашингтон и Тайпе.

Ако американската страна упорства да работи по различен метод, Китай ще предприеме твърди и решителни ограничения за отбрана на своя суверенитет и териториална целокупност и Съединените щати би трябвало да поемат цялостната отговорност за всички произлизащи от това последици , предизвести Джао.
 Съединени американски щати и Тайван с проект за взаимно произвеждане на американски оръжия
Съединени американски щати и Тайван с проект за взаимно произвеждане на американски оръжия

Заради надвисналата над острова опасност от Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР