Китай представи първата си пълна карта на повърхността на Марс,

...
Китай представи първата си пълна карта на повърхността на Марс,
Коментари Харесай

Китай представи първата си пълна карта на повърхността на Марс

Китай показа първата си цялостна карта на повърхността на Марс, формирана въз основата на фотоси, направени по време на задачата на галактическия уред " Тянвън-1 ", заяви " Чайна дейли ".

Картата беше показана от Китайската национална галактическа администрация (CNSA) и Китайската академия на науките на събитие в Хъфей, провинция Анхуей, отдадено на китайския Ден на космонавтиката, оповестява " Хъфей жибао ".

Публикуваната цветна карта е показана в няколко проекции: ортографска проекция на източното и западното полукълбо на Марс, проекция на Робинсън, проекция на Меркатор и азимутална проекция. Пространствената й разграничителна дарба е 76 метра.

На церемонията в Хъфей беше обявено също, че по време на проучване на изображенията Китайската национална галактическа администрация (CNSA) е разкрила 22 геоложки обекта, които са получили наименованията на известни китайски села и градове.

Космическият уред " Тянвън-1 ", кръстен на антична китайска поема, беше изстрелян дружно с марсохода " Чжужун " на 23 юли 2020 година От ноември 2021 година до юли 2022 година той направи общо 284 прелитания към Червената планета, с помощта на което стана допустимо да бъдат получени изображения на цялата повърхнина. Апаратът изпрати на Земята общо над 14 700 данни с цветни изображения.

Китай продължава и през тази година стратегиите си за проучване на Луната и Марс.

Страната отбелязва Деня на космонавтиката от 24 април 2016 година На този ден през 1970 година Китай изстрелва в орбита с ракета-носител " Чанчжън-1 " първия си сателит " Дун фан хун ".


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР