Китай поведе надпреварата за пускане на 5G ултрабърз интернет, изпреварвайки

...
Китай поведе надпреварата за пускане на 5G ултрабърз интернет, изпреварвайки
Коментари Харесай

Американско проучване: Китай води в 5G надпреварата

Китай поведе конкуренцията за стартиране на 5G ултрабърз интернет, изпреварвайки Южна Корея и Съединени американски щати, сочи ново изследване. Тези три страни, както и Япония, са в първата – най-подготвена група страни. Във втората влизат европейски страни като Франция, Германия и Англия, а Сингапур, Русия и Канада са в третата група. Това сочат данните, събрани за американската асоциация на телекомуникационните оператори CTIA, представени от БГНЕС.
Китай дължи своята преднина на дейната държавна политика в тази тенденция, както и на интензивността на бранша, разяснява CTIA в официално съобщение. Големите компании в страната са се заели с съответни дати, а държавното управление с отпущането на нужните честоти за операторите.
5G технологията е значим фактор за развиването на интернет технологиите и е считана от доста страни за стратегическа цел. Това докара в средата на март до блокиране от страна на Белия дом на враждебното изкупуване от страна на производителя на полупроводници на Broadcom със седалище в Сингапур на американската компания Qualcomm, като аргументът беше опасността за националната сигурност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР