Китай постоянно изненадва със своите мегапроекти, а скоро предстои откриването

...
Китай постоянно изненадва със своите мегапроекти, а скоро предстои откриването
Коментари Харесай

Най-дългият мост в света вече е тук. И той има стомана като за 60 Айфелови кули

Китай непрекъснато изненадва със своите мегапроекти, а скоро следва откриването на един от най-мащабните такива. Става въпрос за мостът, свързващ Хонконг, Макао и град Джухай, който ще бъде най-дългият мост в света със своите впечатляващи съвсем 55 километра.

Той носи името Хонконг-Джухай-Макао и се чака да понижи на половина времето за пътешестване сред трите обитаеми места. Това значи, че пътуващите ще стигат за към час от Хонконг до Макао, написа Business Insider.

 Снимка 349252
Източник:

Мегаструктурата включва шест трасета и четири тунела, един от които е под водата. За да бъде построен мостът, са били построени четири изкуствени острова.

 Снимка 349250
Източник:

Инженерното знамение е направено от 420 хиляди тона стомана, като това количество е задоволително, с цел да бъдат издигнати 60 Айфелови кули.

Всеки ден се чака през него да минават по 40 хиляди автомобила, в това число и рейсове, които ще се движат на 10-минутни шпации. Пешеходци няма да могат да минават по моста нито колоездачи.

 Снимка 349251
Източник:

Стойността на плана не е оповестена, само че съгласно неофициални данни тя е в границите на 15 милиарда $. Строежът на моста е лишил 7 години.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР