Китай постави знамето си на Луната. Това е част от

...
Китай постави знамето си на Луната. Това е част от
Коментари Харесай

Китай заби знамето си на Луната 50 години след САЩ

Китай сложи знамето си на Луната. Това е част от задачата на китайската галактическа сонда "Чан'ъ-5 а, която взе проби от повърхността на спътника на Земята. Докато извършваше научната си работа, роботът разпростра малко китайско знаме и го заби на повърхността. Така Китай стана втората страна, чийто байрак е на нашия сателит.
Преди повече от 50 години американските астронавти сложиха своя байрак на Луната. Общо 5 американски флагове са поставени там в интервала от 1969 година до 1972 година Според фотоси от 2012 година те още стоят изправени, само че евентуално към този момент са изцяло бели поради радиацията от слънцето.
"Механизмът за разгръщане на знамето беше очакван по този начин, че да може да се направи фотография, откакто бъде извадено. Трябваше да се вижда целият байрак, а също по този начин космоса и повърхността на Луната. За да бъде механизмът безвреден за целостта на галактическия уред, бяха употребявани специфични заварки. Те устоят на доста ниски температури и съставляват новоразработена технология ", разясни Ли Юнфен, началник на дирекция в Китайската галактическа организация.
*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР