Китай получава определени икономически ползи от войната в Украйна, но

...
Китай получава определени икономически ползи от войната в Украйна, но
Коментари Харесай

Подоляк: За Украйна е важно Китай да не инвестира военно в Русия

Китай получава избрани стопански изгоди от войната в Украйна, само че не се намесва. За Украйна е извънредно значимо Китай да резервира неутрална позиция.

Това съобщи съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михайло Подоляк, представен от " Укринформ ".

" Китай миропомазан ли е от войната? Струва ми се, че има доста стопански облагодетелствани от войната, освен Китай, само че за нас е фундаментално значимо Китай да не се намесва в тази война и да продължи да заема неутрална позиция приема през днешния ден ", сподели Подоляк.

Според него Китай се възползва от обстановката със затварянето на европейските пазари за Русия, извличайки избрани изгоди от това . В същото време служителят означи, че Китай не влага в Русия във връзка с военни технологии или оръжия.
 Зеленски поддържа
Зеленски поддържа " обединен Китай "

Детайли от диалога на украинския президент с китайския водач

" За нас е значимо Китай да се придържа към тази неутрална позиция и да не влага във войната, да не поддържа Русия ", сподели съветникът.

Подоляк също по този начин оцени позитивно резултата от телефонния диалог на президента Владимир Зеленски с президента Си Дзинпин, наблягайки, че Украйна е съумяла да съобщи своята кардинална позиция по отношение на характера на войната.

" Бих оценил самия факт на диалога като безусловно позитивен, тъй като Китай има избрани аргументи да се вижда като доста по-мощна страна от Русия през днешния ден и да претендира за позицията, която Русия заемаше в световната политическа среда. И, несъмнено,, това е значимо за нас от позиция на това, че президентът Зеленски съумя да съобщи кардинални позиции за характера на войната, за това по какъв начин би трябвало да завърши тази война.И това беше обществено изказано, тази позиция беше записана, че не може да има компромис на " територия в подмяна на мир ", сподели Подоляк.

Припомняме, че на 26 април президентът на Украйна Володимир Зеленски организира едночасов телефонен диалог с президента на Китай Си Дзинпин. По време на диалозите държавните глави разискаха цялостен набор от настоящи въпроси на двустранните връзки.

Специално внимание беше отделено на методите за допустимо съдействие за определяне на обективен и дълготраен мир за Украйна.
 Си Дзинпин изпраща емисари в Украйна
Си Дзинпин изпраща емисари в Украйна

Той беседва по телефона със Зеленски

Зеленски поддържа политиката " обединен Китай ", която Пекин поддържа. Той благодари на президента на Китайската национална република Си Дзинпин за поддръжката на Китай за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

Това стана ясно от публикувани елементи от диалога на украинския президент с китайския водач Си Дзинпин. Те бяха оповестени и в уеб страницата на президента.

Президентът изрази признателност на китайската страна за филантропичната помощ и означи, че Украйна се грижи вярно за сигурността на китайските жители в страната ни.

Двамата са разискали и способи за подсилване на украинско-китайското партньорство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР