Китай, по време на своето председателство на Съвета за сигурност

...
Китай, по време на своето председателство на Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Китай обеща помощ за разрешаване на палестинския проблем

Китай, по време на своето председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през ноември, даде обещание помощ за споразумяване на спора сред  Палестина и Израел. Това съобщи формалният представител на китайското външно министерство Ван Уенбин.

„ Винаги сме полагали старания за реализиране на преустановяване на огъня и преустановяване на въоръжения спор. Искаме гарантиране на сигурността на цивилните и даване на филантропична помощ за тях. Трябва да се предотврати сериозна филантропична злополука в името на изцяло, заслужено и трайно споразумяване на Палестина. “, сподели той на брифинг.

Отговаряйки на въпрос дали Китай ще показа някаква проекторезолюция за палестинско-израелския спор през ноември Уенбин сподели:

„ Китайската страна ще продължи да поставя неуморни старания в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да позволи това проблем. ”

Според китайския посланик Пекин се застъпва извънредно за спокойно решение на палестинския проблем. Той напомни, че КНР постоянно е осъждала насилието против цивилни под каквато и да е форма и е била срещу нарушаването на интернационалното право.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации има ежемесечно ротационно председателство, като Китай го поема от 1 ноември.

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР