Китай отбелязва бум на свързаните с интернет индустрии и дигиталната

...
Китай отбелязва бум на свързаните с интернет индустрии и дигиталната
Коментари Харесай

Разцвет на интернет индустриите в Китай

Китай отбелязва взрив на обвързваните с интернет промишлености и цифровата стопанска система на фона на епидемията от COVID-19. Това се оповестява в отчет за развиването на интернет, представен от Радио Китай.

Данните демонстрират, че потребителите на интернет приложения за онлайн извършване на покупки, видеоклипове, онлайн образование, услуги на електронното държавно управление и онлайн разплащания са се нараснали доста по време на епидемията, се показва в отчета на Китайския информативен център за интернет мрежата. Пазаруващите онлайн са се нараснали с 16,4% от края на 2018 година и до март 2020 година броят им е достигнал 710 милиона. Въпреки отрицателното въздействие на епидемията от новия ковид върху стопанската система, онлайн продажбите на дребно в цялата страна са се нараснали с 3% на годишна база през първите два месеца на годината, се показва в отчета.

Със затварянето на учебните заведения към 265 милиона възпитаници са минали на онлайн образование, което докара до взрив в приложенията за онлайн обучение.

Броят на приложенията за онлайн занимания също се е нараснал. От края на 2018 година до март броят на потребителите на видеоклипове е бил с 126 милиона повече, достигайки 850 милиона души.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР