Китай официално обяви за разработката на технология, която в бъдеще

...
Китай официално обяви за разработката на технология, която в бъдеще
Коментари Харесай

Китай стресна света, обяви за разработката на технология за електромагнитно оръжие

Китай публично разгласи за създаването на технология, която в бъдеще ще разреши основаването на свръхмощно електромагнитно оръдие – релсотрон, оповестява британската версия на изданието China Daily. В прессъобщение, публикувано от Военноморския механически университет към армията на Китай, се отбелязва, че водещият откривател контраадмирал Ма Вайминг е създал електромагнитни изстрелващи системи в границите на " основна национална стратегия за защита ".

Засега няма друга информация, обвързвана с детайлности по отношение на направеното изобретение. В същото време научното издание N+1 отбелязва, че Китай се занимава с създаването на личен релсотрон от началото на 2000 година, а проучванията в региона на електромагнитните оръжия се правят от 80-те години на предишния век.

По-рано американската компания General Atomics Electromagnetic Systems заяви за основаването на релсотрона MMRRWS с мощ от към 10 МДж. При това, за идните тествания би трябвало да постъпи пример, към този момент подготвен за серийно произвеждане.

Релсотронът е мощно електромагнитно оръдие. Състои се от 2 паралелни релси и употребява магнитно поле и ток, вместо химически субстанции, с цел да изстрелва снаряд, екипиран с GPS система.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР