Китай одобри разширяването на летището в Урумчи, столицата на автономния

...
Китай одобри разширяването на летището в Урумчи, столицата на автономния
Коментари Харесай

Китай строи супермодерно летище в един от най-бедните си региони

Китай утвърди разширението на летището в Урумчи, столицата на самостоятелния район Синдзян и основен център в самодейността " Един пояс, веднъж ".

Проектът коства 42.1 милиарда юана (6.06 милиарда долара), а строителството ще продължи до 2030 година, като се планува построяването на 2 спомагателни писти.

Щом бъде приключено, разширеното летище се чака да обслужва 63 млн. пасажери и 750 000 тона товари годишно, се споделя в изказване на Националната комисия за развиване и промени, представено от Reuters.

 Откъде ще минава новият
Откъде ще минава новият " Път на коприната "?

Централната роля в него е отредена на Грузия

Инвестицията в Урумчи ще коства на Китай към половината от разноските за новото мега летище на Пекин - интернационалното летище Даксинг, което коства 80 милиарда юана (11.52 милиарда долара) и ще обслужва 72 млн. пасажери годишно до 2025 година

Богатият на петрол и минерали Синдзян се любува на огромно инфраструктурно развиване през последните години, защото е считан за основен район в самодейността " Един пояс, веднъж ".

Мултимилиардният проект на президента Си Дзинпин има за цел да укрепи разширяваща се мрежа от сухопътни и морски връзки със прилежащите страни.

 Новият съдружник, с който Китай възражда Пътя на коприната
Новият съдружник, с който Китай възражда Пътя на коприната

Древната столица Сиан е от основно значение

Централното държавно управление влага мощно в западните райони на страната за облекчение на бедността и по-добра интеграция в националната стопанска система. Синдзян е преобладаващо обитаем с етническата националност уйгури, с които Пекин има комплицирани връзки, а множеството от жителите му са мюсюлмани.

Икономическият напредък в западните райони на Китай се забави през първата половина на годината, най-много заради намаляването на вложенията в дълготрайни активи.

Макар Синдзян да е най-големият измежду китайските провинции и самостоятелни райони по повърхност, стопанската система му от 1 трилион юана (144 милиарда долара) се подрежда измежду най-малките в страната.

 Новият
Новият " Път на коприната " ще усили международната търговия с 12%

Според ING

Разширението на летището в Урумчи е ориентирано към бързия растеж на авиацията в района и подтиква растежа на интернационален авиационен център в града.

Китай възнамерява стотици летища в цялата страна, с цел да обслужва пазар, подтикван от възходящите бизнес пътувания и туризма, подхранвани от разширяващата се междинна класа.

Миналата година Синдзян бе посетен от повече от 100 млн. туристи от страната и чужбина, което е с 1/3 повече от миналата година.


" Новият път на коприната " може да сътвори дългови проблеми на редица страни

И да даде опция на Китай да придобие надзор над тях

Много вътрешни летища в градове като Женгжу и Чангша също се разшириха, с цел да обслужват междуконтинентални направления.

Урумчи към този момент обслужва полети до Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан, Русия и Обединените арабски емирства. Авиокомпанията China Southern Airlines има база в Урумчи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР