Китай очаква цените на енергията на световния пазар да се

...
Китай очаква цените на енергията на световния пазар да се
Коментари Харесай

Китай очаква сътресения на енергийните пазари заради саботажите срещу Северен поток

Китай чака цените на силата на международния пазар да се покачат вследствие на случаите по газопроводите " Северен поток " и " Северен поток - 2 ", съобщи през вчерашния ден на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации заместник-постоянният представител на Китай в международната организация Гън Шуан, осведоми ТАСС.

" Сериозно сме обезпокоени от неотдавнашните многочислени течове от газопроводите " Северен поток ", съпроводени от мощни подводни детонации ", цитира думите му уебсайтът на непрекъснатата задача на Китай към Организация на обединените нации. " Потребителите по целия свят, в това число в разрастващите се страни, евентуално ще пострадат от разтърсвания на енергийните пазари и повишение на цените на силата. "

Китайският посланик също по този начин уточни, че газът продължава да навлиза в околната среда и въздействието на случая върху корабоплаването и екологията в съответните морски зони към момента е явно. " Това е извънредно злополучие, което не бихме желали да виждаме ", сподели Гън Шуан.

Той съобщи, че Китай е обърнал внимание на опцията за бойкот на газопроводите и е отбелязал уязвимостта на трансграничната инфраструктура. Пекин счита, че е належащо обективно, независимо и професионално следствие на случая, добави Гън Шуан.

" Готови сме да работим с всички страни, с цел да подсигуряваме сигурността на трансграничната инфраструктура ", сподели дипломатът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР