Китай обвинява демократичната островна република Тайван в сепаратизъм. Но е

...
Китай обвинява демократичната островна република Тайван в сепаратизъм. Но е
Коментари Харесай

Спорът за Тайван: времето работи за Пекин


Китай упреква демократичната островна република Тайван в " фракционизъм ". Но е правилно тъкмо противоположното, написа Петер Щурм във ФАЦ във връзка заканата на Пекин за обединяване с Тайван - в случай че би трябвало и със силата на оръжието.

Няма сведения, че популацията на Тайван желае страната му да се сплоти с Китайската национална република. Но това в действителност в никакъв случай не е интересувало управлението в Пекин. „ Съединението " с Тайван спада към „ главните ползи ", дефинирани от китайските комунисти. В допълнение те са уверени, че имат право да наложат това „ съединяване " даже със силата на оръжието. Току-що за следващ път, и с пределна изясненост, го съобщи.
Редакцията предлага
Никой няма да поеме подобен риск поради Тайван

Времето вероятно работи в интерес на Пекин, тъй като кой ли има вяра, че някоя авторитетна мощ ще влезе във война с Китай, с цел да отбрани свободата на Тайван.

Пекин упреква Тайван в „ фракционизъм ". Но в случай че погледнем това обвиняване под историческата лупа, става известно, че сепаратистите са в. Защото е илюзия това, което постоянно се повтаря, а точно: че през 1949 година Тайван бил тръгнал " по собствен личен път ". Всъщност демократичната островна република е същинският правоприемник на „ Република Китай ", която през 1912 година наследи империята. Правителството на Република Китай изгуби войната против комунистите и се отдръпна в Тайван. Тъй че: кои тук са сепаратистите?

Петер Щурм, „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ”

www.faz.net

Всички права непокътнати! Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurt am Main
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР