Китай обвини Швеция в нарушаване на човешките права, пише Гардиън.

...
Китай обвини Швеция в нарушаване на човешките права, пише Гардиън.
Коментари Харесай

Китай обвини Швеция в нарушаване на човешките права

Китай упрекна Швеция в нарушение на човешките права , написа " Гардиън ".

Разногласие сред китайски туристи и хостел в Стокхолм за резервация докара до дипломатически спор сред Китай и Швеция . Пекин упреква скандинавската страна, че е нарушила човешките права на китайски жители.



Китай изиска опрощение от Швеция след " брутална корист " на шведската полиция на 2 септември против трима китайски туристи. Тричленно семейство пристигнало в хостел в Стокхолм към среднощ, няколко часа преди времето за настаняване. Позволили на фамилията да остане в лобито , само че след това личният състав помолил китайците да изоставен и полицията ги изхвърлила.

Видео демонстрира полицията да извежда туристите на открито , до момента в който синът крещи на британски език: " Това е ликвидиране. Това е ликвидиране ". Друг клип демонстрира тримата да лежат на земята и плачат, до момента в който майката ридае на китайски: " Спасете ме ".

Китайското посолство в Швеция разяснява, че външното министерство и дипломатическата задача са подчертали пред шведското държавно управление, че полицията е заплашила живота и е нарушила главните човешки права на китайските жители.

Синът декларирал пред Global Times е изискал от хостела да разреши родителите му, които са възрастни и със здравословни проблеми, да останат в лобито, до момента в който стаята им се освободи. Персоналът отказал и се обадил на полицията.

Мениджър на хостела разяснява пред шведския вестник Aftonbladet, че фамилията е пристигнало ден преди плануваната резервация и отказало да напусне. От хостела разясниха, че са се обадили на полицията малко след среднощ, откакто туристите отправили вербални закани.

Инцидентът се случи на фона на напрежението сред двете страни. През предходната седмица Далай Лама, тибетският нравствен лидер, който е обсъждан от Пекин като сепаратист, подклаждащ принуждение, посети Швеция. Отделно Китай продължава да задържа в ареста роден в Китай шведски жител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР