Китай обича амбициозните проекти: изграждането на нови военни бази насред

...
Китай обича амбициозните проекти: изграждането на нови военни бази насред
Коментари Харесай

Китай започна изграждането на самоподдържащ се горски град

Китай обича амбициозните планове: построяването на нови военни бази посред морето за нула време и превръщането на Чернобил в голяма слънчева плантация са единствено два такива образеца.

Сега наподобява страната стартира градежа на евентуално най-невероятния си план до момента – горски град, който ще се самоподдържа няма да замърсява въздуха.

Още през февруари, италианската архитектурна организация Stefano Boeri Architetti (SBA) разгласи, че има проекти да построи две кули измежду зеленината на китайския град Нанкин.

Базирана на по-ранна версия в Милано, тази обитаема „ отвесна гора “ е проектирана да разрушава смога, да всмуква въглеродния диоксид и да създава О2 – по този начин ще оказва помощ за почистването, а няма да помрачава в допълнение небето над големия метрополис.

Сега SBA към този момент са почнали работа по горския град, като поръчката е на локалното китайско държавно управление.

Проектът ще има характерностите на изцяло енергийно самоподдържаща се градска среда: геотермална сила ще зарежда вътрешната климатизация, а слънчеви панели ще дава възобновима сила за всичко останало.

Събирайки в себе си всички съвременни улеснения на един огромен град, той ще е затрупан от 1 милион растения (от 100 разнообразни вида) и 40 000 дървета. Според организацията, те ще всмукват към 10 000 тона въглероден диоксид и замърсители на въздуха всяка година.

Градът ще подслони 30 000 души – относително малко население –  и би трябвало да бъде приключен до 2020г. Ако може да се има вяра на концепциите, огромна част от града ще е покрита със зеленина.

Новият зелен град ще е обвързван с Лиуджоу посредством бърз електрически трен и ще предлага разнообразни градски зони, търговски площи и места за отдих, две учебни заведения и болница.

 

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР