Китай, Обединените арабски емирства и Египет отказаха да участват в

...
Китай, Обединените арабски емирства и Египет отказаха да участват в
Коментари Харесай

Китай не пожела да обсъди „мирната формула“ на Зеленски в Малта

Китай, Обединените арабски емирства и Египет отхвърлиха да вземат участие в откритата в Малта среща на така наречен формат „ Копенхаген “ по отношение на Украйна. „ В съпоставяне с последната среща в Джеда, в този момент не вземат участие Китай, Египет и ОАЕ, само че има нови членове в лицето на Армения, Ватикана и Мексико “, предава дипломатически източник в Брюксел, представен от ТАСС. Той съобщи, че 64 представители участват персонално на срещата на равнище консултант по националната сигурност, а 10 вземат участие онлайн. Някои страни са показани както персонално, по този начин и онлайн, а Европейски Съюз е показан от двама чиновници от Европейския съвет и Европейската комисия.

Според източника от Брюксел, поискал анонимност, срещата ще даде опция за „ продан на отзиви сред Украйна, страните от Глобалния юг, Г-7 и страните от Европейски Съюз “ по отношение на така наречен мирна формула на Владимир Зеленски и построяването на „ обективен мир в Европа “, както го виждат Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Предишната намира се организира в Джеда, Саудитска Арабия, през август тази година. По това време на нея участва и представител на Китай, което Киев разгласи за съвсем победа за Украйна. Първата такава среща на върха се организира в Копенхаген през юни тази година.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова разгласи по-рано, че Украйна и Западът ще се опитат да убедят представителите на международното болшинство да поддържат така наречен мирна формула на Зеленски. Освен това уредниците на събитието употребяват всички средства, в това число машинация, изнудване и закани, с цел да привлекат допустимо най-вече страни, означи формалният представител на съветското външно министерство.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР