Китай няма да ограничава износа на медицински стоки, необходими в

...
Китай няма да ограничава износа на медицински стоки, необходими в
Коментари Харесай

Китай няма да ограничава износа на медицински стоки

Китай няма да лимитира износа на медицински артикули, нужни в битката против пандемията от ковид.

Това заяви през днешния ден държавен представител по отношение на появилото се напрежение към недостига на маски и респиратори, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП. Китай, който е най-големият производител на хирургични маски и други артикули и персонални защитни средства, разгласи предходната седмица, че ще стартира да инспектира стоките за експорт след недоволства от западни страни, че някои китайски проби за вируса, маски и други артикули не дават отговор на стандартите за качество. Оттогава американски публични лица показват неодобрение от бюрократичните и други пречки, с които се сблъскват американските компании, опитващи се да изнасят артикули, създадени в техните китайски фабрики и считани за основни в битката с епидемията.

Китай прикани за интернационално единение против ковид

Говорител на Държавния департамент, представен от Ройтерс, прикани през днешния ден Китай да преразгледа новите си правила за надзор върху качеството над износа на ЛПС, с цел да не стават спънка за навременни доставки. Пекин не е дал отговор на въпросите дали предвижданите инспекции няма да удължат времето, належащо за осъществяване на доставките за чужбина. Говорителят на министерството на търговията Гао Фън сподели през днешния ден, че китайската страна е подхванала ограничения да форсира митническите процедури, като в това време подсигурява качеството при експорта на артикули, свързани с битката против пандемията. "Китай не е и няма да ограничи износа на такива артикули ", сподели Гао.

По този мотив АП напомня, че предходната седмица китайската митническа организация разгласи, че ще стартира да третира маските, вентилаторите, защитните дрехи и очила, както и други сходни като медицински артикули, изискващи експортьорите им да дават документи, че техните артикули са утвърдени от регулаторите в приемащите страни. Инспекциите имали за цел да потвърдят, че тези артикули дават отговор на стандартите. "Ние приветстваме напъните да се подсигурява качеството на изнасяните артикули. Не желаеме обаче това да се трансформира в спънка за навременната доставка на значими експортни артикули от Китай ", сподели представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР