Китай не е противникГенералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посочи,

...
Китай не е противникГенералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посочи,
Коментари Харесай

Столтенберг: Сътрудничеството на Китай с Русия създава трудности за Алианса

Китай не е съперник
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг уточни, че съдействието на Китай с Русия основава компликации за Алианса. Това сподели Столтенберг по време на взаимна конференция с американския държавен секретар Антъни Блинкен.

„ Китай не е съперник и аз поздравявам обстоятелството, че Съединените щати и другите съдружници вземат участие с Китай в разговор по въпроси от съвместен интерес като изменението на климата и контрола на оръжията. Но в това време би трябвало да приемем съществено следствията за нашата сигурност – забележителното военно струпване, което Китай подхваща сега, както и обстоятелството, че войната в Украйна сближава Китай и Русия със забележителната поддръжка, която Китай дава на Русия по разнообразни способи и обещанието за безкрайно партньорство в разгара на тази брутална нападателна война против Украйна. Разбира се, размерът на китайската стопанска система, забележителното военно струпване, всичко това е предизвикателство за всички съдружници в НАТО, също и за Съединените щати. Съединените щати са най-големият съдружник, само че е огромно преимущество даже за Съединените щати да имат толкоз доста другари и съдружници, колкото имате в НАТО. Никоя друга огромна мощ – Русия и Китай няма нищо сходно ”, добави Столтенберг.

„ Ето за какво едно от посланията от срещата на върха идващото лято, което чакам, ще бъде, че би трябвало да стоим дружно в един по-опасен свят. НАТО е по-необходимо от всеки път, тъй като живеем в по-непредвидим и рисков свят ”, сподели още Столтенберг.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР