Китай, най-големият производител на графит в света, обяви днес, че

...
Китай, най-големият производител на графит в света, обяви днес, че
Коментари Харесай

Китай ограничава износа на ключов ресурс за производството на батерии

Китай, най-големият производител на графит в света, разгласи през днешния ден, че ще понижи износа на избрани типове графит, основен за производството на батериите за електрическите автомобили, оповестява Euractiv.

Китай е най-големият производител и експортьор на материала, като рафинира над 90% от международния графит, който се употребява във всички аноди на батериите за е-коли.

Решението на Пекин идва в миг, когато доста държавни управления по света усилват натиска си върху китайските компании, в това число Европейският съюз. Аргументът на Брюксел е, че китайските електрически автомобили в Европа получават преимущество поради дотациите.

Американците не остават по-назад. По-рано тази седмица те разшириха рестриктивните мерки за достъпа на китайски компании до полупроводници, в това число прекъсване на продажбите на по-модерни чипове с изкуствен интелект, създадени от Nvidia.

Най-големите купувачи на графит от Китай са Япония, Съединени американски щати, Индия и Южна Корея.

Съгласно новите ограничавания Китай ще изисква от 1 декември експортьорите да аплайват за разрешителни за експорт на два типа графит, в това число синтетичен графитен материал с висока непорочност, висока неотстъпчивост и висок интензитет, както и натурален люспест графит и неговите артикули.

Още по тематиката четете на профилирания уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР