Китай намалява данъците на компаниите за софтуер и интегрални схеми,

...
Китай намалява данъците на компаниите за софтуер и интегрални схеми,
Коментари Харесай

Китай намалява данъците за ИТ компаниите

Китай понижава налозите на фирмите за програмен продукт и интегрални схеми, до момента в който Съединени американски щати постановат надзор върху износа. Наблюдатели от промишлеността настояват, че в случай че китайските компании съумеят да заместят задграничните снабдители, евентуално американските компании ще са на загуба, оповестява China Radio International..

Министерство на финансите съобщи, че Китай ще предложи преференциално данъчно облагане на фирмите за дизайн на интегрални схеми и програмен продукт, в опит да поддържа развиването на промишлеността. Те могат да бъдат освободени от заплащането на налози през първите две години, в случай че са били печеливши преди края на 2018 година Данъкът върху приходите на тези компании ще бъде понижен на половина от 25% на 12,5% за три до пет години, обявиха от министерството.

Изявлението бе направено на фона на ескалиращата комерсиална война със Съединени американски щати. Цел на американската страна е освен да постанова мита на китайските артикули, само че и да ограничи доставките за китайските ИТ компании.

Повечето електронни устройства, като смратфони и таблети, се сглобяват в Китай, само че производителите нормално употребяват микрочипове и други елементи, създадени в Съединени американски щати, Япония и Тайван, съобщи пред „ Global Times " специалист от софтуерната промишленост, поискал анонимност. Той добави, че Китай поставя старания да създаде свои лични софтуери и интегрални схеми, с цел да не разчита толкоз доста на задгранични снабдители, изключително от Съединени американски щати.

„ Правителството дава насоки и споделя на пазара, че софтуерите и интегралните схеми ще са гореща сфера за вложения, което значи, че съответните компании освен ще заплащат по-ниски налози, само че и ще получат огромни вложения ", сподели Бай Мин, заместник-директор на Института за интернационалните пазарни изследвания към Министерството на търговията.

„ Когато Китай е решен да се оправи с един проблем, той нормално намира решение и това е единствено въпрос на време ", уточни специалистът от софтуерната промишленост.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР