Китай наложи днес локдаун в трети град с цел намаляване

...
Китай наложи днес локдаун в трети град с цел намаляване
Коментари Харесай

Локдаун в трети китайски град след един нов случай на Covid-19

Китай наложи през днешния ден локдаун в трети град за понижаване на разпространяването на Covid-19, като броят на хората, на които е подредено да си стоят у дома доближи към 6 милиона, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БНР.

Пекин се стреми да посрещне зимната олимпиада без случаи на ковид, отбелязва Агенция Франс Прес.

Страната предприе крути ограничения против вируса, появил се за първи път в Ухан, Централен Китай, в края на 2019 година, като затваряше граници и постановяваше локдауни и прецизни карантини.

Макар твърдите ограничения да държат новите случаи надалеч по-ниски спрямо множеството страни, дребни огнища сега има в най-малко 11 провинции.

Това накара тази седмица управляващите да наложат локдаун в Ланчжоу - град с население над 4 милиона, и в Ъцзин в провинция Вътрешна Монголия.

След като бе доказан един нов случая, управляващите в Хъйхъ в провинция Хъйлунцзян през днешния ден последваха този образец - подредиха на популацията на си стои у дома и не разрешиха на жителите да вървят надалеч от града, като се изключи незабавни случаи.

В града на границата с Русия започнаха да тестват 1,6-милионното население и да търсят контактните на инфектираното лице, оповестиха локалните управляващи.

Държавните медии показват, че е спрян градския автобусен превоз и такситата, като на транспортни средства е неразрешено да напущат града.

Китай - който е страната с най-голямо население в света, заяви през днешния ден за 23 нови случая , които са с над 50% по-малко от предния ден. Това може би е знак, че твърдите ограничения дават резултат, отбелязва Агенция Франс Прес.

Ланчжоу, който е под карантина от вторник, заяви през днешния ден за един нов случай, до момента в който 35-хилядният Ъцзин - за седем.

В редица градове, в това число и Пекин, десетки хиляди остават по така наречен прицелни локдауни в жилищни комплекси.

Столицата Пекин, която е хазаин на зимните олимпийски игри, също така ограничи достъпа до туристически обекти и прикани жителите да не излизат от домовете си в случай че не е належащо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР