Китай, който поддържа добри отношения както с Иран, така и

...
Китай, който поддържа добри отношения както с Иран, така и
Коментари Харесай

Китай изрази готовност да посредничи между Иран и Пакистан

Китай, който поддържа положителни връзки както с Иран, по този начин и с Пакистан, изрази готовността си да посредничи сред двете страни в миг на ескалация на напрежението, съобщи Франс прес, като се базира на китайското външно министерство. Всяка от двете страни нанесе удари по територията на другата.

" Ако двете страни имат потребност, ние сме подготвени да играем градивна роля за усмиряване на обстановката ", съобщи пред публицисти говорителката на китайското външно министерство Мао Нин.

" Китай откровено се надява, че двете страни ще проявят успокоение и въздържаност, с цел да бъде избегната ескалация на напрежението ", сподели още говорителката.

Два дни откакто Иран извърши офанзива на територията на Пакистан, Пакистан разгласи през днешния ден, че през нощта е нанесъл " удари по укрития на терористи " в Иран. Иранската държавна телевизия заяви за девет убити при пакистанското нахлуване.

Техеран и Исламабад постоянно си разменят взаимни обвинявания, че разрешават на размирен групировки да употребяват надлежно пакистанската и иранската територия като база за офанзиви против надлежно Иран и Пакистан. Рядко обаче въоръжените сили на двете страни биват забъркани в сходни набези.

Двете страни си разменят удари на фона войната в линията Газа и на офанзивите на йеменските бунтовници хуси, които разполагат с поддръжката на Иран, против търговски кораби в Червено море, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР