Китай изрази притеснения от ескалацията на напрежението в Червено море

...
Китай изрази притеснения от ескалацията на напрежението в Червено море
Коментари Харесай

Китай изрази притеснения от ескалацията на напрежението, свързана с хусите

Китай изрази терзания от ескалацията на напрежението в Червено море след въздушните удари, нанесени тази нощ от Съединени американски щати и Англия по обекти на йеменските бунтовници хуси, съобщи Франс прес, като цитира изказване на Мао Нин, говорителка на китайското външно министерство.

" Китай е обезпокоен от ескалацията на напрежението в Червено море ", съобщи тя, като прикани " засегнатите страни да запазят успокоение и да покажат въздържаност, с цел да избегнат разширение на спора ".

Париж от своя страна осъди още веднъж нападенията на хусите против търговски съдове в Червено море, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. " С тези въоръжени дейности хусите носят извънредно сериозна отговорност за ескалацията в района ", се споделя в изказването на френското външно министерство.

Нанесените през нощта удари бяха деяние при самозащита, съобщи от своя страна английският държавен министър за въоръжените сили Джеймс Хийпи пред радио " Таймс ".

" Нашите дейности и дейностите на американците предходната нощ представляваха дейности при самозащита, за да се защитим от по-нататъшни набези против нашите военни кораби, до момента в който те правят своята законна и рационална активност ", акцентира той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР