Китай изпрати тази сутрин 25 военни самолета и три кораба

...
Китай изпрати тази сутрин 25 военни самолета и три кораба
Коментари Харесай

Китай е пратил 25 бойни самолета и три кораба към Тайван

Китай изпрати тази заран 25 военни самолета и три кораба към Тайван, заяви министерството на защитата на самоуправляващия се остров, представено от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Ведомството съобщи, че 19 от самолетите са пресекли зоната за идентификация и Противовъздушна отбрана на Тайван, а военните кораби не престават да се намират в Тайванския пролив. В отговор Тайван е изпратил изтребители и кораби и е сложил крайбрежните системи за Противовъздушна отбрана в режим на " близко наблюдаване и реакция ".

Подобно навлизане на китайски военни елементи е съвсем всекидневие. Това е част от така наречен тактичност на " сивата зона ", чиято цел е отправяне на закани, основаване на предпоставки за изхабяване на тайванското военно съоръжение, изтощение на тайванските военнослужещи и намаление на бойния им дух. Освен това Пекин реализира хакерски атаки, дезинформационни акции и се стреми да остави Тайван без съдружници, отбелязва АП.

Неотдавна Тайпе обнови изтребителите си F-16 и поръча още 66 самолета от Съединени американски щати, както и редица други оръжия. Тайван удължи и периода на наложителната военна работа от четири месеца на една година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР