Китай има 5 потенциални ваксини срещу коронавирус във фази на

...
Китай има 5 потенциални ваксини срещу коронавирус във фази на
Коментари Харесай

Китай има 5 ваксини във фази на тестване върху хора

Китай има 5 евентуални ваксини против ковид във етапи на експериментиране върху хора и други са на път, съобщи здравен чиновник. Това се случва на фона на световна конкуренция за разкриване на ефикасно лекуване против новия вирус.
Досега не са регистрирани „ огромни нежелани резултати “ измежду 2 575 доброволци, участващи в петте проби за ваксини, намиращи се във втора фаза, съобщи Цен Иксин, заместник-директор на Националната здравна комисия, предава БГНЕС.
" Според проекта, в случай че всичко върви добре, горепосочените планове ще завършат втората фаза на клиничните тествания през юли тази година ", съобщи Цен.
Още евентуални ваксини са в развой на разработка и чакат утвърждение за тествания върху хора, добави той.
Цен не сподели по кое време тестванията (които би трябвало да завършат три етапи, с цел да може лекарството да бъде утвърдено за употреба) се чака да бъдат приключени.
Учени по целия свят работят върху евентуални ваксини против COVID-19, заболяването, умъртвила над 300 000 души и заразила над 4,4 милиона. Но триумфът на Китай може да съставлява спънка за тези разработчици на ваксини да стигнат до последния стадий на тестване.
Базираната в Пекин „ Sinovac Biotec “, която създава една от тестваните ваксини, съобщи пред Агенция Франс Прес, че се стреми да организира последния стадий от тестванията си в чужбина, защото Китай няма „ задоволително огромен коронавирусен клъстер “.
Експерти настояват, че ще са нужни най-малко от 12 до 18 месеца, с цел да се създаде ефикасна ваксина, евентуално даже и повече.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР