Китай и Русия споделят една и съща позиция по въпроса

...
Китай и Русия споделят една и съща позиция по въпроса
Коментари Харесай

Китай и Русия: Законните национални права на палестинския народ не са гарантирани

Китай и Русия " споделят една и съща позиция по въпроса за Палестина ", сподели специфичният делегат на Китай по въпроса за Близкия изток Джай Джун в петък след среща с съветския си сътрудник в катарската столица Доха, оповестява Си Ен Ен.

По думи на китайската държавна медия,,CCTV`` Китай е подготвен да поддържа връзка и съгласуваност с Руската федерация, с цел да охлади обстановката допустимо най-скоро. Тази позиция, която е заел Китай е въз основа на " обстоятелството, че законните национални права на палестинския народ не са обезпечени ".

Китай и Русия оповестиха, че са подготвени да работят дружно за за поощряване на ранно преустановяване на огъня и прекъсване на боевете сред палестинците и израелците и за основаване на условия за скорошно връщане към верния път по палестинския въпрос.

Пекин е " сломен " от " внезапното утежняване на филантропичната обстановка, породена от спора ", сподели Джай, призовавайки " всички наранени страни да запазят успокоение и да демонстрират въздържаност ", съгласно CCTV.

Джай добавя, че Китай е развой на интензивна връзка със съответните страни в интернационалната общественост, с цел да насърчи преустановяване на огъня и завършек на боевете, като добави, че с цел да играе градивна роля за облекчение на актуалната напрегната обстановка, Китай е подготвен да поддържа връзка и съгласуваност и с Катар.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР