Китай и Русия ще се изправят заедно срещу хегемонията на

...
Китай и Русия ще се изправят заедно срещу хегемонията на
Коментари Харесай

Си Дзинпин забеляза бомбата между редовете: САЩ се опитаха да скарат Русия и Китай

Китай и Русия ще се изправят дружно против хегемонията на Съединени американски щати. Това е резултатът от диалозите сред Сергей Лавров и китайския външен министър Цин Ган. Американците търсят метод да разрушат този съюз.

Американският боязън

Ето ви две вести от деня - и не се опитвайте да кажете, че не виждате нищо общо сред тях, няма да ви допускам.

Първи вести. Китай ще помогне за напредъка на мирните договаряния по украинската рецесия, сподели китайският външен министър Чин Ган на среща с съветския си сътрудник Сергей Лавров. Срещата се организира в индийския щат Гоа. Другарят Цин разви мисълта си по този начин:

Китай ще продължи да предизвиква мирните договаряния. Ние сме подготвени посредством контакти и съгласуваност с Русия да дадем действителен принос за политическото споразумяване на украинската рецесия.

ТАСС, цитирайки съветското външно министерство, прибавя: „ Китай ще се стреми да приложи на процедура значимия консенсус, реализиран сред Си Дзинпин и съветския президент Владимир Путин “.

Руското външно министерство също оповестява, че Китай, дружно с Русия, има намерение интензивно да си сътрудничи на такива платформи като Шанхайската организация за съдействие, БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка), Г-20 и Организация на обединените нации.

Но даже не това е най-важното, а какво считат външните министри на великите сили:

Нашите страни би трябвало да се опълчват на всички форми на надмощие, да пазят общите ползи на нововъзникващите пазари и разрастващите се страни и да поддържат равенството и справедливостта в света.

Втора вест. Директорът на Агенцията за отбранително разузнаване на Съединени американски щати Скот Бериър сподели на чуване в Конгреса:

Кремъл не е единствената опасност за мирното взаимно битие. В допълнение към Русия страни като Китай, Северна Корея и Иран също биха желали да трансформират „ интернационалния ред, учреден на правила “.

Изявлението на американския основен разузнавач наподобява като изострен отговор на резултатите от договарянията сред Лавров и Цин, макар че в действителност, видяно във времето, американецът се изрече малко по-рано. Въпреки това, даже и без срещата на външните министри на великите сили в Гоа, той имаше учредения за сходни изказвания: както беше посочено нагоре, заради „ значимия консенсус “ във възгледите за политиката на Владимир Путин и Си Дзинпин.

Американското увещание

Трябва да кажа, че съдействието сред Русия и Китай толкоз доста плаши Запада, че те вършат всичко, с цел да потвърдят „ урби ет орби “ /на града и света/: в действителност този съюз не съществува. Ето какво изяснява досадните осведомителни офанзиви. Повод за едно от тях тези дни беше гласоподаване в Организация на обединените нации на резолюция за съдействие със Съвета на Европа. Резолюцията съдържа (в преамбюла) позоваване на " експанзията на Русия "..

Китай, сходно на десетки други страни, не поддържа този параграф на настрана гласоподаване, само че гласоподава за целия текст, като в същото време направи... изказване, че не поддържа политизирането на резолюцията за съдействие на Организация на обединените нации с филантропични организации.

- по този начин изясни обстановката първият заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски.

Обяснението обаче се оказа на вятъра пропиляно: западната агитация радостно крещи, че „ Китай е предал Русия “ и й е забил нож в гърба. Този зов се подхваща даже от някои съветски патриоти, още повече че беснеят " политическите украинци ". Както отбелязва синологът Николай Вавилов:

Военната агитация на Украйна работи най-интензивно преди началото на широкомащабни бойни дейности: на улицата е 3 май, а се раздухва мощно вест за гласуването в Организация на обединените нации... на 25 април.

Но май нещата не са единствено в моментната военна агитация. За Запада е доста значимо да сътвори у целия свят усещането, че съюзът сред Русия и Китай не е толкоз мощен.

Американците не губят вяра по някакъв метод да разубедят Китай да поддържа Русия. Поне краткотрайно. Е, или най-малко да се сътвори усещане, че такива договаряния са кардинално вероятни. Съвсем неотдавна Bloomberg заяви, че „ Съединените щати търсят среща сред шефа на Пентагона Лойд Остин и китайския министър на защитата Ли Шанфу в Сингапур в коридорите на форума за сигурност в разговора Шангри-Ла идващия месец “.

Съвсем явно е, че такава среща ще би трябвало да се трансформира в самобитен контраст на завършилите неотдавна договаряния сред Ли Шанфу и Сергей Шойгу. Съвсем явно е също, че противовесът се оказва нежен, защото действителното съдействие в региона на защитата се обсъждаше в Москва по време на ученията на Тихоокеанския флот на Русия, в които се отработваше оказването на помощ на Китай във войната със Съединени американски щати. И какво може да каже Лойд Остин на Ли Шанфу? Да не докарваме нещата до такава степен, че сюжетът на тези учения да се сбъдне?

Разбира се, китайската източна ловкост предписва да не се отхвърлят никакви договаряния. Но делата са по-важни от думите: до момента в който американците или убеждават Китай, или го афишират за собствен главен зложелател, делът на юана в експортно-вносните интервенции на Китай стартира да надвишава каузи на $, а страните от БРИКС, по-специално Бразилия, се отхвърлят от $. Това е същинската " битка против всички форми на надмощие " не на думи, а на каузи.

Какво от това?

Основният въпрос за връзките сред Русия и Китай въобще не е дали сме съдружници или не, а какво следва от това във връзка с СВО. Наистина ли, както споделят на Запад, Китай ще убеди Русия да направи отстъпки и в последна сметка да подписа „ непристоен мир “? Въпреки това „ мирният проект “ на Китай (подробностите за който са известни единствено на Владимир Путин) наподобява се основава на „ законните ползи на Русия в региона на сигурността “. В момента множеството наблюдаващи са съгласни, че този " проект " не включва никакви териториални отстъпки от наша страна - най-малко това е по този начин.

Но най-хубавият и в действителност единственият метод да се избегне " неприличният мир " е да се завоюва войната. Нанесете уверено проваляне на бойното поле на врага. Западът към този момент е убеден през днешния ден, че няма да работи, с цел да победи Русия. Остава да го принудим да признае, че самият той се е провалил.

Превод: Европейски Съюз

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР