Китай и Русия подслушват редовно личния телефон на американския президент

...
Китай и Русия подслушват редовно личния телефон на американския президент
Коментари Харесай

Китай и Русия подслушват личния телефон на Тръмп, твърди `Ню Йорк таймс`

Китай и Русия подслушват постоянно персоналния телефон на американския президент Доналд Тръмп, твърди " Ню Йорк таймс ", базирайки се на свои източници - настоящи и някогашни висши американски представители.  

Тръмп употребявал за персонални разговори iPhone, който не е предпазен от шпионаж. 

Според онлайн изданието " Политико " отделът за осведомителни технологии при Белия дом е снабдил Тръмп с два айфона, единият от които се употребява единствено за стартиране на постове в Туитър, а също и за четене на вести. Вторият бил предопределен единствено за осъществяване на диалози. Тръмп обаче непрекъснато употребявал точно първия за връзки със свои другари и за постове в Туитър. Проблемът бил в това, че експертите не са оборудвали този телефон със отбрана против евентуално подслушване на президента. 

" Ню Йорк таймс " твърди, че Тръмп употребявал телефона, с цел да беседва със " остарели другари ".

Според разследващите организации телефонът се подслушва от Китай и Русия. Агенциите са научили за подслушването от хора в непознати държавни управления и посредством прихващане на връзки сред непознати държавни представители.

Те считат, че Китай употребява информацията от диалозите като спомагателен инструмент в комерсиалната война със Съединени американски щати. Пекин е изготвил и лист с имената на хора, с които Тръмп постоянно беседва, като се надява да употребява информацията, с цел да оказва въздействие на президента, показва изданието. 

Вярва се, че руснаците правят сходно подслушване, само че в доста по-малка степен поради " очевидното увлечение " на президента Владимир Путин.

Самият Тръмп опроверга през днешния ден информацията. 

" Така наречените " специалисти по Тръмп " от " Ню Йорк таймс " написаха дълга и скучна публикация за моите телефонни позвънявания, която толкоз не подхожда на действителността, че нямам време да я коригирам. Аз употребявам единствено държавни телефони и имам единствено един държавен мобилен телефон, който рядко употребявам. Това е напълно лъжлива публикация ", посочи президентът, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция. 

Москва и Пекин също отхвърлиха да са подслушвали диалозите на Тръмп.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР