Китай и Австралия са доказателство, че правителствата не трябва да

...
Китай и Австралия са доказателство, че правителствата не трябва да
Коментари Харесай

Китай и Австралия: Врагове, които се нуждаят един от друг

Китай и Австралия са доказателство, че държавните управления не би трябвало да се харесват, с цел да вършат бизнес.

Когато Антъни Албанезе дойде в Китай в събота, той ще бъде първият австралийски министър председател, посетил го от седем години.

Неговото тридневно пътешестване идва след внезапното утежняване на връзките сред двете страни и възходящите военни връзки на Канбера с Вашингтон.

През последните години Австралия и Китай взаимно се упрекваха в нарушавания на правата на индивида и хипотетични закани за националната сигурност. Общественото разбиране на другата страна е по-негативно от всеки път.

Но когато става въпрос за търговия, те не могат да си разрешат да се откажат един от различен. В пика на техните търговски връзки през 2020 година съвсем половината от износа на Австралия е бил за Китай.

За съпоставяне, почти по същото време почти 9% от целият експорт на Съединени американски щати и единствено 5% от английския експорт се продават на Китай.

Австралия се нуждае Китай. произхода на Covid-19.

„ Това беше надълбоко смутено за китайското държавно управление “, сподели Джейн Голи, икономист в Австралийския народен университет (ANU) през Канбера.

Австралия и Китай обмислят нови способи за изцеление на остарели рани

" Малко по-късно [китайският] дипломат тук изнесе тирада и допусна, че някои австралийски промишлености може да пострадат като разследване. "

Разбира се, последва поредност от китайски мита и ограничавания върху австралийски артикули на стойност към 20 милиарда $ (£16,4 милиарда). Сред многото наранени артикули са ечемик, говеждо месо, вино, въглища, дървен материал и омар.

" По създание китайското държавно управление изпращаше известие. Те бяха недоволни от австралийското държавно управление и взеха решение да употребяват икономическа насила, с цел да бележит това ", добави професор Голи.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР