Китай е разработил най-мощната в света батерия за високоенергийни оръжия,

...
Китай е разработил най-мощната в света батерия за високоенергийни оръжия,
Коментари Харесай

Ново ниво на енергията: китайската батерия от следващото поколение може да промени хода на военните конфликти

Китай е създал най-мощната в света батерия за високоенергийни оръжия, която може всеобщо да се създава в многочислените фабрики за литиево-йонни акумулатори в страната, сочи изследване, оповестено през септември в Journal of the Military University of Engineering Sciences. Изследователите обявиха, че пробивът е реализиран с директното присъединяване на процъфтяващата автомобилна промишленост на Китай и способства за създаването на оръжия от последващо потомство, подобрявайки опциите на китайската войска.

Батерията 40165 може би е първата в света, която може да освобождава сила толкоз бързо, колкото един суперкондензатор. Проектът е управителен от асоциирания откривател Ян Дзявей от Университета за електронни науки и технологии, който е подложен на наказания от страна на държавното управление на Съединени американски щати.

Китай е най-големият производител на електрически автомобили и е водещ в света във връзка с технологиите за литиево-йонни акумулатори. Китайските марки преобладават в международната верига за доставки на електрически автомобили, като повече от три четвърти от международния потенциал за произвеждане на акумулатори е ситуиран в Китай.

Батерията се базира на революционен дизайн и има рекордна мощ, която до момента се считаше за невъзможна. Повечето налични в комерсиалната мрежа литиево-йонни акумулатори имат лимитирана изходна мощ и изискват най-малко един час, с цел да се разреди цялата им съхранена сила. Но в този момент китайските учени обявиха, че батерията 40165 може да освободи цялата си сила за 12-36 секунди, а цялостното презареждане лишава единствено три минути.

Показателят С-rate – или скоростта, с която тази батерия се зарежда или разрежда по отношение на оптималния си потенциал – е сред 100 и 300 C, или по-малко от една стотна от часа. За съпоставяне, 1 С значи, че на батерията е нужен един час, с цел да се зареди или разреди от нула до 100%.

Тази батерия е създадена благодарение на към този момент съществуващо индустриално съоръжение и подготвена добре развита верига за доставка на първични материали, което я прави подобаваща за всеобщо произвеждане на относително ниска цена. Тя ще бъде лек и стилен източник на сила за оръжията, изискващи голяма мощ.

Китай към този момент построява такива бъдещи оръжия, в това число най-мощния радар за боен транспортен съд в света, кадърен да открие ракета на разстояние над 4500 км. Изследователски екип на огромна китайска отбранителна компания създаде радарен чип с рекордна изходна мощ, употребявайки полупроводникова технология, която е обект на наказания от страна на Съединени американски щати. Чипът с размер на пръст е кадърен да генерира радарни сигнали с оптималната изходна мощ до 2,4 киловата. Това е с един до два порядъка по-висока мощ от тази на всички сходни чипове за увеличаване на мощността, употребявани в множеството съществуващи радарни системи.

Новата батерия може да понижи размера и тежестта на съществуващите източници на сила за оръжия с две трети, което е „ революционно инженерно достижение “, настояват откривателите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР