Китай е разработил мерки за привличане от чужбина на квалифицирани

...
Китай е разработил мерки за привличане от чужбина на квалифицирани
Коментари Харесай

Китай примамва със стимули чуждестранни специалисти

Китай е създал ограничения за привличане от чужбина на квалифицирани експерти, надарени младежи и китайци, които живеят зад граница, осведоми в. " Чжонго жибао ".

Според източници на изданието, представено от ТАСС, пакетът от нормативни ограничения, създадени от Държавното миграционно ръководство на КНР ще влезе в деяние на 1 август.

Новите разпореждания, 12 на брой, целят да бъдат привличани задгранични гении, младежи със заложби и хуацяо (китайци, които живеят в чужбина), с цел да влагат, да откриват компании, да се учат и да работят в Китай, с цел да подтикват икономическото и общественото развиване, отбелязва изданието.

Основна точка в промяната е издаването на визи. Те ще се дават доста по-лесно. Чуждите експерти, поканени от университети, научноизследователски институти и известни софтуерни компании ще получават визи или разрешителни за престояване в интервал от 2 до 5 години.

Според данни на министерството на публичната сигурност на Китай тези ограничения са били приложени пробно от 2015 година в редица зони за свободна търговия в 16 провинции и градове, които са на централно послушание. Сред тях са Шанхай, Пекин и провинция Фуцзян. Сега по-широк кръг хора ще могат да кандидатства за непрекъснато престояване в Китай, по-продължителна виза или някакъв тип жителство.

Предпочитанията са за висококвалифицирани задгранични експерти, от които редица браншове в страната се нуждаят. Приветства се привличането на цели екипи за работа в китайски университети, научни центрове и предприятия, които работят по основни направление в науката и технологиите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР