Китай е готов да участва във възстановяването на Сирия, заяви

...
Китай е готов да участва във възстановяването на Сирия, заяви
Коментари Харесай

Сирия не иска война с Турция, Китай ще участва във възстановяването на страната

Китай е подготвен да взе участие във възобновяване на Сирия, съобщи външният министър на раздираната от война страна Уалид Муалем, след срещата си с китайския си сътрудник Ван И.
„ Ние страдаме от тероризъм от началото на 2011 година На инфраструктурното строителство и на икономическото развиване на Сирия бяха нанесени големи вреди
Поради което интернационалната общественост носи отговорност за възобновяване на Сирия.
Нашите китайски другари са подготвени да вземат присъединяване във възобновяване на Сирия “, съобщи Муалем на конференция.

Външният министър на сирийската страна акцентира още, че страната не желае война с Турция.
" Надяваме се, че нашите военни и турските военни няма да влязат в борба. Това е нашата кардинална позиция ", разгласи Уалид Муалем.
" Ние се бием с терористи, изключително в Идлиб, което е сирийска територия, част от нашата страна ", сподели още той.
Доминиращш силш в Идлиб са терористичните групировки  " Тахрир ал шам ",, последното олицетворение на някогашната " Ал Нусра ", която беше част от " Ал Кайда " до 2016 година. и добре познатите с офанзивите си против християни Джейш ал-Изза. Има и размирен сили сили, подкрепяни от Турция.
" Въпросът е какво желае Турция да се направи в Сирия. Турция е окупирала част от сирийска земя, има военно наличие в някои елементи на Сирия ", разяснява той.
" Защитават ли " Ал Нусра "? Защитават ли избрани терористични сили, в това число " Ислямистко придвижване Източен Туркестан "? ", попита сирийският посланик, като има поради екстремистка организация, която е упреквана от Китай в офанзиви в Синдзян.
" Този въпрос би трябвало да заложен на Турция, какви са действителните им цели? Ние се бием с тези терористични групи и организации. Целият свят има вяра, че тези хора, с които се бием, са терористи ", сподели още Муалем.
От април сирийската войска ускори бомбардировките в Идлиб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР