Китай беше прозрачен, отговорен и бърз в отговора си на

...
Китай беше прозрачен, отговорен и бърз в отговора си на
Коментари Харесай

Китай бил винаги открит и прозрачен относно COVID-19

Китай беше транспарантен, виновен и бърз в отговора си на епидемията от новия ковид и шерването на информация с други страни. Това увери китайският президент Си Цзинпин пред Световната здравна асамблея, която се организира посредством видеоконференция през днешния ден и на следващия ден, оповестяват международните информационни организации.

" В Китай, откакто положихме огромни старания и дадохме голяма всеотдайност, ние променихме хода на събития във връзка с вируса и защитихме живота и здравето на нашия народ. През цялото време действахме с неприкритост, бистрота и отговорност ", настоя китайският държавен глава, като добави, че Китай бил споделил навреме информация за вируса със международната общественост.

" Трябва да създадем всичко допустимо за контрола и лекуването на COVID-19. Това е най-неотложната задача. Винаги би трябвало да слагаме хората преди всичко ", акцентира Си Цзинпин.

Китайският президент акцентира нуждата от ограничение на предаването на вируса през границите и нуждата от шерване на познания.

" Също по този начин би трябвало да продължим да поддържаме световни проучвания на учени по отношение на източника и разпоредбите за предаване на вируса ", сподели Си.

Той предложи Световната здравна организация да управлява световния отговор и похвали нейния " главен принос за водене и развиване на световния отговор на COVID-19 ".

Президентът означи също, че Пекин ще обезпечи 2 милиарда $ за две години, с цел да подкрепи световния отговор на COVID-19 и социално-икономическото развиване на засегнатите страни

" За да засилите интернационалното съдействие против COVID-19, бих желал да оповестя следното: Китай ще даде 2 милиарда $ за две години, с цел да помогне в отговор на COVID-19 и за икономическо и обществено развиване в засегнатите страни, изключително в разрастващите се страни страни ", сподели Xi.

Към момента Китай е съумял да понижи броя на новите случаи, отчитайки 84 054 инфектирани. Според китайските управляващи през последните седмици не е имало смъртни случаи от заболяването. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР