Китай бързо изгражда армията си до ниво, невиждано от Втората

...
Китай бързо изгражда армията си до ниво, невиждано от Втората
Коментари Харесай

Висш US военен пред Forbes: Китай ще бъде готов да нахлуе в Тайван до 2027 г

" Китай бързо построява армията си до равнище, невиждано от Втората международна война, което значи, че е на път да бъде подготвен да нахлуе в Тайван до 2027 година " Това съобщи адмиралът от американския флот Джон Акуилино, началник на Индоийско-тихоокеанското командване на Съединени американски щати, написа сп. Forbes, представено от " Фокус ".

" Всичко демонстрира, че на среща на въоръжените сили на Комунистическата партия на Китай под управлението на президента Си Дзинпин е призната заповед армията да бъде подготвена да нахлуе в Тайван до 2027 година ", е декларирал адмирал Джон Акуилино.

" Освен това ходовете на въоръжените сили на Китай демонстрират способността им да употребяват мощ, в случай че им бъде подредено да създадат това, с цел да изпълнят мечтаните от Си времеви график за обединяване на Тайван с континентален Китай ", е добавил адмиралът.

Акуилино е подчертал на чуване пред Сената на 20 март, че има вяра, че " Китай към момента се надява да асимилира Тайван без война, даже когато Пекин бързо се приближава до потенциала си за нахлуване ".

Той и Ели Ратнър, помощник-министър на защитата на Индоийско-тихоокеанското командване, са декларирали, че опасността от директен спор сред Съединени американски щати и Китай не е " нито непосредствена, нито неизбежна ", само че че Пентагонът би трябвало да работи бързо, с цел да понижи риска от война.

Аквилино е допълнил, че " от трите съществени казуса, пред които са изправени Съединени американски щати в района - Русия, Китай и Северна Корея - Китай е " единствената страна, която има способността, потенциала и желанието да преобърне интернационалния ред ".

" В мащаб, невъобразим от Втората международна война, китайската войска укрепва своите качества на сушата, в морето, във въздуха, в космоса, в кибер и осведомителните области ", е декларирал той.

Китайската войска е добавила повече от 400 бойни самолета и 20 военни кораба към своя боеприпас и е удвоила запасите си от ракети през последните три години, твърди Акуилино.

В същото време Пекин усили броя на спътниците, които има, с 50 % и повече от два пъти своя боеприпас от нуклеарни бойни глави, е добавил той.

По-рано тайванският външен министър Джоузеф Ву разгласи, че Китай е построил няколко огромни военни бази на три острова към Тайван в Южнокитайско море.

" Китай към този момент е основал доста големи военни бази в Южнокитайско море на три острова към Тайван – риф Суби, риф Огнен кръст и риф Мишиф – и всички те са ситуирани много покрай нашия Тайван “, съобщи външният министър.

Тайванските управляващи би трябвало да помислят по какъв начин да употребяват мирни средства за решение на казуса със сигурността в Южнокитайско море и да не разрешават на другите да мислят, че Тайван основава компликации, означи той.

През последните години Китай извърши обстойно възобновяване на земята на своите острови в Южнокитайско море, като построи огромни военновъздушни бази и други военни уреди, което провокира съществено безпокойствие във Вашингтон и в целия район.

Китайското външно министерство по-рано съобщи, че Пекин има цялостното право да построява и пази това, което счита за своя територия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР