Кишинев Молдова и Украйна ще укрепят сътрудничеството чрез осъществяване на

...
Кишинев Молдова и Украйна ще укрепят сътрудничеството чрез осъществяване на
Коментари Харесай

Молдова и Украйна подписаха споразумение за съвместен контрол по границата

Кишинев Молдова и Украйна ще укрепят съдействието посредством реализиране на взаимен надзор над лица, транспортни средства, артикули и предмети на държавната граница. Във връзка с това в границите на формалното посещаване на украинския министър председател Володимир Гроиман в Кишинев е подписано съглашение сред държавното управление на Молдова и кабинета на министрите на Украйна за взаимен надзор по границата сред двете страни, се споделя в известие от държавната пресслужбата на Кишинев .
Документът открива нови форми на съдействие сред институциите за граничен надзор за опростяване на бюрократичните формалности и процедури, като в същото време се подсигурява сигурност и почитание към суверенитета, териториалната целокупност и неприкосновеността на държавните граници.
Ще се ползва взаимен надзор на молдовско-украинската граница както в региона на автомобилния превоз, по този начин и на железопътния превоз. Също по този начин с помощта на развиването на трансграничното съдействие ще бъде обезпечена ефикасна битка с противозаконната миграция и противозаконните действия на общата държавна граница.
Споразумението планува общ надзор на всички гранично-пропускателни пунктове на молдовско-украинската държавна граница, излиза наяве още от публикуваното известие. Подписаният документ ще остане в действие за период от пет години. Той напълно дава отговор на на уговорките, поети от двете страни в споразуменията за асоцииране с Европейски Съюз.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР