Киселото мляко е една от най-полезните храни. Това се дължи

...
Киселото мляко е една от най-полезните храни. Това се дължи
Коментари Харесай

Задължителни рецепти с кисело мляко за лятната трапеза

Киселото мляко е една от най-полезните храни. Това се дължи най-много на млечно-киселите бактерии, които се съдържат в него. Консумацията му предотвратява навлизането на нездравословни субстанции от храната и от околната среда в организма.

В летните предписания киселото мляко участва във всевъзможни предястия, съществени ястия и десерти. Тук ще откриете трите предписания, които непроменяемо би трябвало да участват на лятната ви софра:

Таратор

Необходими артикули: 1 кофичка кисело мляко, 1 приблизително огромна краставица, 1 с. л. олио, 1 скилидка чесън, 1-2 броя орехи, ¼ връзка копър, 120 мл вода, сол

Начин на подготвяне: Киселото мляко се разрушава и се разрежда със студена вода. Краставиците се нарязват на дребни кубчета или се настъргват на ситно ренде. Добавят се към разреденото мляко дружно със ситно нарязания копър и пресованите скилидки чесън. Добавя се сол на усет и се поставя в хладилника. При сервиране се поръсва със счукани орехови ядки.

 Таратор

Пържени тиквички с кисело мляко

Необходими артикули: 4-5 тиквички, 1 кофичка кисело мляко, 1/2 връзка копър, 150 мл олио, 1-2 скилидки чесън, 1 ч.л. червен пипер, сол

Начин на подготвяне: Тиквичките се измиват, обелват и нарязват на кръгчета. Пържат се в авансово загрято олио. Когато добият кафеникав тен от двете страни, се вадят и подреждат в дребна тенджера с похлупак, с цел да се задушат и омекнат.

Киселото мляко се разрушава в кофичката. Смесва се с авансово счукания в хаванче чесън, ситно нарязания копър и сол на усет.

В дълбока паница се поставят няколко лъжици от овкусеното кисело мляко. Върху него се подреждат тиквички. Отгоре се заливат с кисело мляко. Полученото се украсява със ситно нарязан копър и червен пипер, запържени в 1 с.л. олио.

 Ягоди

Ягоди с кисело мляко

Необходими артикули: 500 г ягоди, 1 кофичка кисело мляко, 1 с.л. пчелен мед

Начин на подготвяне: Ягодите почистват и измиват. Половината от тях се пасират с киселото мляко и пчелния мед, до приемане на крем. Останалите ягоди се нарязват на половинки. В десертни чаши се разсипва от крема, едвам покрие дъното. Отгоре се подреждат ягодите и още веднъж се заливат с крем. Отгоре се гарнира с дребни части ягоди. Изстудява се в хладилника и се сервира.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР