Киро Канадеца не е юрист, ама е завършил Харвард и

...
Киро Канадеца не е юрист, ама е завършил Харвард и
Коментари Харесай

Георги Марков пред ПИК за гаврата на Киро Канадеца с Конституцията: Байдън го е споменал и вече ни съветва как да се тълкуват законите на България според неговите нужди

Киро Канадеца не е правист, но е приключил Харвард и там знаят всичко. А, когато те е загатнал и президентът на Съединени американски щати - уважаемият господин Байдън, знанията се удвояват, крилете ти порастват и правиш неповторими оферти до Конституционния съд на Република България.

Според Киро Канадеца, би трябвало да принадлежи на живите, а не на мъртвите. При това, не на всички живи, а единствено на новите генерации. Тези от старите остават до живот отвън нея.

Киро Канадеца предлага Конституционен съд да дава ново пояснение на конституционните разпореждания В КОНТЕКСТА НА НОВИТЕ ПОКОЛЕНИЯ. Това може да бъде от значително значение за избягването на текстови промени в от учредителната власт, т.е. от Народното събрание, включително и от Велико Народно заседание.
свързани новини97881на 11.07.2021
За да схванат читателите на ПИК какво значи предлагането на Киро Канадеца в деяние, ето един план за Конституционно решение:

РЕШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД

Днес, 7 октомври 2021 година, Конституционния съд прегледа формираното конституционно дело за пояснение на член 1 от на Република България, съгласно който тя е Република с парламентарно ръководство. На базата на събраните по делото доказателства, Конституционния съд установи следното:

1. Последните 6 месеца в България се организират три пъти парламентарни избори, което води до огромно харчене на милиони левове и харчи от силата на българските гласоподаватели.

2. На изборите за 46-ото Народно заседание не гласоподаваха 60% от гласоподавателите. Така Народното събрание остана с доста невисок избор на публично утвърждение.

3. В българския парламент влязоха депутати заради неналичието на мажоритарни избори, които окарикатуриха институцията. Председателката на Народното събрание беше наречена болонка, заместничката й - медуза и по-късно - с пълен гъз. Това дефинитивно срина доверието на българските жители към парламентаризма.

4. Българският парламент към този момент сподели, че не може да излъчва държавно управление, което да реализира вътрешната и външна политика на България. На процедура, тя към този момент се реализира от президента да Републиката. Де факто, със застъпването на едно служебно държавно управление с второ, България мина към президентско ръководство и това се обрисува да е по този начин до края на годината.

5. Предвид обстоятелството, че сме в следващата вълна на ковид, огромна част от популацията не е имунизирано, гласуването на нови парламентарни избори, може да докара до съществено застрашаване живота и здравето на българските гласоподаватели, които са съществени конституционни полезности. При това, то се прави и с машини.

С оглед на изложеното, Конституционния съд смята, че е пристигнало време формата на държавно ръководство на Република България, да се промени от парламентарна на президентска, което по принцип, е от компетентността на Велико Народно заседание.

Предвид това, че публичните потребности, обществените дадености и новата обстановка в страната, Конституционния съд, чиито решения са наложителни, в това число и по пояснение на главния закон, смята, че би могъл да промени формата на държавното ръководство на Република България, посредством едно креативно пояснение В КОНТЕКСТА НА НОВИТЕ ПОКОЛЕНИЯ.

Затова, Конституционния съд постанови следното решение:

1. Разпоредбата на Конституцията, че България е Република с парламентарно ръководство, се трансформира и следва да се чете " Република с президентско ръководство ".

2. От признателност към Киро Канадеца за това неповторимо предложение, Конституционния съд приема, че сега за назначението му за длъжностен министър, той не е имал двойно поданство.

коментара записа Ивайло Атанасов
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР