Кирил ПетковПовечето хора знаят, че баба ми Райна Петкова и

...
Кирил ПетковПовечето хора знаят, че баба ми Райна Петкова и
Коментари Харесай

Баба ми и дядо ми са били по комунистически лагери, но поради тази причина подкрепям Васил Терзиев на 100%

Кирил Петков

Повечето хора знаят, че баба ми Райна Петкова и дядо ми Кирил Петков са били в лагери по време на комунистическия режим. Нещо повече - баба ми е единственият човек, отказал да бъде помощник на Държавна сигурност от ИСУЛ, където е била операционна сестра, макар риска от влизане в затвор. Една от постъпките, от които най-вече се гордееше до края на живота си.

Аз съм горделив от моята баба за това, че е имала смелостта да откаже на двамата от “шесто ”, които са я притискали 6 месеца преди да схванат, че нямат късмет да я създадат помощник. Тя постоянно споделяше “страхът е най-лошият консултант. ”
Аз съм доста горделив от моята баба, по тази причина че е отказала да бъде принудена да бъде част от Държавна сигурност, само че нейната храброст не ме дефинира. Няма да е почтено да си припиша нейната храброст несправедливо. Всеки би трябвало да дефинира себе си през личните си дейности, тъй като единствено те в действителност демонстрират що за човек си.
И тъкмо заради тази причина поддържам Васил Терзиев на 100%. Той също не послуша страховете на тези, които му споделяха “не го прави ”. Васил е един от най-успешните младежи, който увеличи репутацията на България по света с триумфа на Телерик, направи академията, в която вложи персонални средства, движен от мотивацията да помогне на хиляди българи.

Защо му трябваше да влиза в политиката?

Отговорът е елементарен: от възприятие за отговорност и тъй като има куража да трансформира!
Мислите ли, че той не осъзнаваше, че против него ще има офанзиви и че те не бяха предвидими? Бяха. На всички нас обаче ни беше ясно, че Продължаваме промяната, Демократична България, Спаси София трябваше да се обединим към един човек, който е можещ, надпартиен, безкористен, който е управлявал хиляди хора и знае по какъв начин да реализира триумф. Повярвайте ми, с тези характерности няма доста хора, които да желаят да влязат в тази кална борба с едно единственото възприятие - възприятието за дълг.

Ето за какво като внук на хора, които са били в лагер, стоя зад Васил Терзиев, тъй като неговите триумфи се дължат единствено на неговите дейности, тъй като смелостта да скочи в тази мръсна борба, макар настоящия си прекрасен живот, е забележителна и най-много стоя зад него, тъй като имам вяра, че има качествата да трансформира София в в действителност прекрасен град за хората.
Отборът на смяната се усили и София ще бъде друга след идващите избори!

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР