Кирил Петков ще подаде оставка като премиер в понеделник сутринта,

...
Кирил Петков ще подаде оставка като премиер в понеделник сутринта,
Коментари Харесай

Петков ще подаде оставка в понеделник сутринта

Кирил Петков ще подаде оставка като министър председател в понеделник сутринта, с цел да стартират процедурно консултациите на президента за сформиране на нов кабинет. Това сподели самият Петков от Брюксел след срещата Европейски Съюз - Западни Балкани.

"В понеделник сутринта. Няма никакъв проблем. Веднага ще попълним документите и ще ги подадем ", сподели Петков.

Заяви, че Политическа партия ще продължат да държат ясна линия с кой ще създадат коалиция и с кой не при връчването на мандат от президента.

"Нашата съществена цел е битка с корупцията, а това не може да се случва, до момента в който имаш съдружен сътрудник, който е бил част от корупцията ", сподели той.

По думите му това няма по какъв начин да се случи с Бойко Борисов, няма по какъв начин да се случи и със Слави Трифонов и Тошко Йорданов. За последните двама Петков сподели, че са част от задкулисието, с което се борят. Петте претенции на Костадинов също са неприемливи за Политическа партия, с Пеевски също не може да им е сътрудник.

"Оставаме с опциите за сътрудниците, които сега имаме, плюс всички самостоятелни депутати, които желаят да поддържат политиката на държавното управление. Не бихме платили цена от договорка със задкулисието, с което се борим ", сподели Петков.

За срещата Европейски Съюз - Западни Балкани Кирил Петков призна, че са били доста тежки диалози. Той обаче ясно е декларирал, че решението за повдигане на ветото на РСМ е на българския парламент.

"Докато няма решение на българския парламент, нито аз еднолично, нито държавното управление няма да промени българската позиция ", пвтори тезата си Петков.

"Видяхме, че част от условията, които са свързани с френското предложение са доста за приемане от РСМ. Но това не са единствено към този момент настояванията на София, това би трябвало да станат настояванията на Европа. Успяхме да разбираем аргументите за какво тези неща, които ние желаеме, би трябвало да се случат.

Българския парламент в този момент би трябвало да разиска и да даде решение по тезата. Тежката задача ще е при РСМ, която ще би трябвало да одобри нашите условия, с цел да продължи напред ", сподели още министър председателят в оставка.

Кирил Петков е в Брюксел за присъединяване в постоянното съвещание на Европейския съвет. Основните тематики в дневния ред на водачите ще бъдат по-широка Европа, обстановката в Украйна, молбите за участие в Европейски Съюз на Украйна, Република Молдова и Грузия, стопански въпроси, Конференцията за бъдещето на Европа, външни връзки.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР