Кирил Петков открехна леко завесата за проектокабинета Денков-Габриел, който в

...
Кирил Петков открехна леко завесата за проектокабинета Денков-Габриел, който в
Коментари Харесай

Кирил Петков: Министрите в кабинета няма да се сменят, всеки сам ще си избира заместници

Кирил Петков открехна леко завесата за проектокабинета Денков-Габриел, който в основата си ще бъде оферти в първичния вид. Той удостовери пред бТВ, че няма да е министър, а ще остане народен представител. Заяви, че доколкото знае в кабинета ще има единствено един вицепремиер и това ще бъде постът, който ще си ротират акад. Денков и Мария Габриел.  Асен Василев ще бъде министър, удостовери той.

Кирил Петков изясни още, че Габриел няма да сменя министри, когато поеме ротацията, в случай че има предпочитание да се смени и двете партии би трябвало да са съгласни.

Съпредседателят на Политическа партия разкри и по какъв начин ще се образуват екипите на министрите в кабинета „ Денков-Габриел “: „ Всеки министър има правото да си избере заместници. Отборът на зам.-министрите се утвърждава от министъра и не се постанова да се изяснява с партиите в случай че не се изтъкне някакъв сериозен проблем. “

Той обясни и още какви нюанси има при образуване на проектокабинета.  „ И в първия кабинет имахме специалисти като проф. Тагарев, той уповавам се да остане, мисля, че ще остане, значим е в тази обстановка, защитата е основно значима за България. Може един или двама спомагателни специалисти, които ни отхвърлиха преди, в този момент да бъдат част от кабинета. Мария Габриел ще бъде външен министър поради тежестта, която има тя в Европа. Оставили сме финалните диалози с министрите на Денков и Габриел. В момента се сглобява един доста мощен кабинет въз основата на началния, който ние показахме, добави Петков.

Той сподели още, че не съжалява за това, което са предложили „ С 64 депутата и кандидатурата на Габриел, която може да сбъдне приоритет ни за еврозоната и Шенген и не е била в България от 2005 г, беше компромис, който си заслужава “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР