Кирил Петков обяви кампания за набиране на средства за Украйна

...
Кирил Петков обяви кампания за набиране на средства за Украйна
Коментари Харесай

Петков с дарителска кампания за боеприпаси: Дарявам заплатата си и призовавам българите за същото

Кирил Петков разгласи акция за набиране на средства за Украйна за муниции. Той разгласява пост във Фейсбук.

" Oткривам обществена акция за набиране на финансов запас, който да бъде възложен на украинското държавно управление. Призовавам всеки български жител, който в действителност желае да помогне на Украйна, да подари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са сложни, време е фейсбук постовете да се трансфорат в средства за Украйна ".

„ Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, само че и публично единение. Мисля, че е време да обърнем тази социална сила в действителни дейности “, написа министър председателят.

И добави, че като министър председател ще продължи да работи за това България да има единна позиция въз основата на осведомен избор.

„ Военната помощ не е наложително в една от двете крайности - не е единствено снаряди или каски. Нека разберем същинските потребности на Украйна и осведомено като коалиция да се обединим към значими за тях съответни нужди, зад които всички можем да застанем ", разясни министър-председателят.

Ето цялото изказване на премиера:

Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, само че и публично единение. В общественото пространство има доста крайни отзиви по тази тематика. Мисля, че е време да обърнем тази социална сила в действителни дейности!

Като министър-председател ще не преставам да работя за това България да има единна позиция въз основа на осведомен избор, като през идващата седмица привиквам съдружен съвет и провеждам пътешестване до Киев. Военната помощ не е наложително в една от двете крайности - не е единствено снаряди или каски. Нека разберем същинските потребности на Украйна и осведомено като коалиция да се обединим към значими за тях съответни нужди, зад които всички можем да застанем.

Германия, Франция, Италия, Полша, Нидерландия, Австрия, Гърция, Швеция, Белгия, Финландия, Дания, Румъния, Норвегия, Хърватска, Чехия, Ирландия, Литва, Люксембург, Естония, Словения, Словакия, Кипър и Латвия изпращат военна помощ за Украйна и това не води до оповестяване на война по отношение на тях.

Докато достигнем този политически консенсус, като жители на България, които имат вяра, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на Украйна за закупуване на муниции.

Затова откривам обществена акция за набиране на финансов запас, който да бъде възложен на украинското държавно управление. Призовавам всеки български жител, който в действителност желае да помогне на Украйна, да подари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са сложни, време е Facebook постовете да се трансфорат в средства за Украйна.

Държавата сме всички ние и всеки би трябвало да се усеща, че може да бъде част от решението.
#едназаплатазаукрайна
Можете да дадете своя принос тук: адресат: VDU 0515 Kiev;
IBAN: UA133223130000025203000000021; SWIFT: EXBSUAUX


Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР