Кирил Петков минава в запаса. Той е пенсиониран. Той вече

...
Кирил Петков минава в запаса. Той е пенсиониран. Той вече
Коментари Харесай

Соня Колтуклиева пред БНР: ПП ще ядат голям бой, Петков минава в запаса, вече е негатив

„ Кирил Петков минава в запаса. Той е пенсиониран. Той към този момент е негатив ”, съобщи журналистът Соня Колтуклиева в изявление за предаването „ Политически НЕкоректно ” на БНР.

Според нея няма по какъв начин оттук насетне някогашният министър председател да има възходяща политическа кариера, тъй като „ парите, бизнесите, вложенията, които стоят зад Политическа партия, не са ОК парите им да пропаднат ”.

„ С рухването на държавното управление Петков се трансформира в отровен актив, не е забавен. Политическа партия е бизнес план, а не партия ”.
 
Колтуклиева назова проблема с „ Джемкорп ” „ преддверие на голяма корупция ”, тъй като „ въобще не става въпрос за меморандум, а за същински контракт за 1 500 000 000 евро ”, какъвто няма в историята на България.

Тя добави, че това е станало без мандат от държавното управление и без координиране с Българска народна банка и службите, като по този начин на две непознати компании се дава цялата българска енергетика – „ да си я употребяват, да си я джуркат, да вършат, каквото решат с нея ”.

Относно реденето на листите на Политическа партия за идните избори Соня Колтуклиева означи: „ Какво скандално се оформя към този миг? Имало е страшна препирня поради Лена Бориславова сред двете огромни групи, които се пробват да законодателстват в Политическа партия. Едната е на Кирил Петков, баща му Петко Петков, Лена Бориславова, Калина Константинова и сие. Другата е на Асен Василев, Даниел Лорер, Никола Минчев. По всичко наподобява, че Лена Бориславова няма да бъде лидер, само че ще бъде евентуално някъде в листите, тъй като от дълго време Асен Василев и Даниел Лорер се възмущават, че тя е успореден министър-председател ”.

С Асен Василев като кандидат-премиер Корнелия Нинова нанесе „ мъчително кроше сред веждите на Българска социалистическа партия ” и това надали ще ѝ бъде простено, уточни още Колтуклиева.

„ Корнелия Нинова сподели недвусмислено, че желае да стане ръководител на Народното събрание. Политическа партия обаче я унизи. Издигнаха първокласник в политиката – Никола Минчев, без никакъв политически бекграунд. Той е разнасял папки и призовки в адвокатската фирма на майка си. ”

По думите ѝ „ Българска социалистическа партия е запазена марка със стойност, бранд, който е скъпо струващ на пазара на марките ”.

Президентът Румен Радев от държавен глава ще стане партиен водач, счита журналистът.

„ Не имам вяра той да продължи с политическото инженерство и няма да основава моркови, праз и картофи, които, излизайки на пазара, да се види, че са гнили. И ще се опита да овладее Българска социалистическа партия. Това е най-естественият път за президента Румен Радев. Аудиторията на Българска социалистическа партия го харесва, гласоподавателите са зад него и това не е неприятна вероятност за Българска социалистическа партия. ” Сред твърдите гласоподаватели на ГЕРБ има неодобрение против соросоидното звено в партията, уточни Соня Колтуклиева.

„ И Движение за права и свободи, която наподобява като монолитна йерархична крепост, е пробита от вътрешната страна от соросоидите ”. След ГЕРБ като първа политическа мощ стартират огромните незнайни, сподели Колтуклиева. Според нея при Политическа партия ще има срив до 40 депутати и въобще няма да стигнат до предходния си резултат.

„ Политическа партия ще ядат огромен пердах на тези избори. (…) Те имаха цялата страна в ръцете си и се оказаха несъстоятелни. Политическа партия минаха през стъргалото на властта и се видя, че повече приказват, в сравнение с работят и са вторачени в личните си бюджетни сметки, в сравнение с в бюджета на страната. ”

По-вероятно е да няма държавно управление след 2 октомври, само че е евентуално и да се сформира експертен кабинет с стеснен небосвод, направи прогноза журналистът.

„ По-скоро няма да има и напролет отиваме на нови избори ”, предвижда Колтуклиева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР