Кирил Петков и Асен Василев отново може да се целят

...
Кирил Петков и Асен Василев отново може да се целят
Коментари Харесай

В Парламента готови отново за кандидатурите на Кирил Петков и Асен Василев 

Кирил Петков и Асен Василев още веднъж може да се целят в премиерския пост.

След консултациите за връчване на мандат при Румен Радев и Българска социалистическа партия, и "Демократична България " още веднъж дадоха поръчка, че са подготвени да сформират държавно управление. Те обаче упорстват за ясна стратегия и разговор сред съдружните сътрудници.



По предварителни поръчки "Демократична България " имаше определяща роля за това кой ще заеме премиерския пост в възможен нов кабинет на "Продължаваме смяната ". От партията обаче са склонни още веднъж да повдигнат кандидатурата на Асен Василев.
"От "Продължаваме смяната " постоянно сме казвали, че първо беседваме за политики. Търсим концепциите и едвам по-късно постове ", разяснява представителят на кабинета "Петков " Лена Бориславова пред Bulgaria ON AIR, съгласно която фигурата, която ще бъде издигната за министър председател от групировката, зависи от диалозите им с бъдещите съдружни сътрудници.

"Личността на Кирил Петков потвърди, че има какво да даде на българската политика ", безапелационна бе тя.

"Не мисля, че сме в състояние от позиция на отговорност към страната да слагаме условия, които да заплашват процеса. Говорим за пет групи депутати, така че, каквото и решение да вземем, ще би трябвало да почива на това судоку ", сподели съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов.

Зам. -председателят на Народното събрание Кристиян Вигенин акцентира, че от Българска социалистическа партия нямат причина да прегледат позицията си "против " това Кирил Петков още веднъж да бъде претендент за министър председател.

"Рано е да приказваме, дано оставим президента да вземе своето решение. Ние ще поставим старания държавно управление да има. Очаквам по-скоро мандатът да пристигна при Българска социалистическа партия ", заключи той.

На изнесено съвещание в планински курорт управлението и част от депутатите на "Продължаваме смяната " разискват какви са разновидностите за сформиране на държавно управление. Обект на полемика ще бъдат и дейностите на партията при покана за диалози след връчване на третия мандат, а също и разбор на постигнатото досега.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР