Кириакос Мицотакис връща рая в Гърция. Той даде дума, че

...
Кириакос Мицотакис връща рая в Гърция. Той даде дума, че
Коментари Харесай

Мицотакис връща рая в Гърция. Революция със заплати и данъци

Кириакос Мицотакис връща парадайса в Гърция. Той даде дума, че за 4 години гърците ще не помнят за дълговата рецесия. Мицотакис показа в Народното събрание целите си за ръководства на най-задлъжнялата страна в Европейски Съюз.

“Не давам обещание чудеса, а само усилена работа ”,  заяви Мицотакис. И подсигурява икономическия напредък и по-добър живот за хората.
-->
Мицотакис даде обещание на пенсионерите да им върне еднократния годишен бонус, а работещите възрастни да получават отсега нататък цялостното си заплащане, а не орязаното с 30%. На всички останали подсигурява повишаване на заплатите приблизително с 25% в идващите 4 години, като минималната би трябвало да скочи от 780 на 950 евро. В същото време обществените осигуровки ще бъдат понижени с 1%.

Специална данъчна политика засяга фамилиите с деца, които са най-тежко ударени от повишаването на живота. От следващата година прагът на необлагаемия най-малко за тях ще се увеличи с 1000 евро. За самоосигуряващите се гърци бизнесданъкът ще понижава прогресивно.

Това, с което гръцкият министър председател съумя да изненада позитивно задграничните наблюдаващи обаче, бе желанието да бъдат предварително изплатени 5,3  милиарда евро от двустранните задължения към страните от Европейски Съюз, дължими през идващите 2 години, както и до края на годината да бъде възобновен капиталовият рейтинг на страната. Гърция го изгуби преди 13 година и бе единствена в еврозоната с рейтинг “боклук ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР