Кипърският турски лидер Ерсин Татар заяви, че ще разгледа предложенията

...
Кипърският турски лидер Ерсин Татар заяви, че ще разгледа предложенията
Коментари Харесай

Кипърският турски лидер заяви, че ще разгледа предложенията на генералния секретар на ООН

Кипърският турски водач Ерсин Татар съобщи, че ще прегледа предложенията на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, оповестява уеб сайтът " Сайпръс мейл ". Гутериш предложи по време на диалозите с водачите на двете кипърски общности тази седмица да бъде назначен специфичен делегат, който да помогне да бъде открита обща основа за ускорение на напъните за споразумяване на кипърския проблем. Според кипърски турски медии Татар е декларирал на връщане на Брюксел нощес, че кипърските турци ще проучат въпроса и ще преценяват. Кипърският турски водач уточни още, че е споделил на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, че договаряния може да стартират за приемането на " нашето суверенно тъждество и равнопоставен интернационален статут, както бе изложено в предлагането от шест точки, което предадохме в Женева ".
Татар сподели, че Гутериш е почел неговата позиция и в опит да бъде открита обща основа е декларирал желание да назначи специфичен делегат. " Генералният секретар ще реши дали в Женева ще се състои среща във формат 5+1 след диалозите в Ню Йорк, където ни предложения през септември. Ясно е, че за нас не може да става дума за пристъпване към публични договаряния ", сподели Татар. Той изрази оскърбление от изказванията, направени от Европейския съвет след срещата му в Брюксел.
" Те или не знаят действителностите в Кипър, или не желаят да ги знаят ", сподели той. " Защото в Кипър към този момент има две обособени страни ", акцентира Татар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР