Кипърският сайт politis.com.cy публикува скандално изказване на известния с манията

...
Кипърският сайт politis.com.cy публикува скандално изказване на известния с манията
Коментари Харесай

Скандален кипърски митрополит призова за война между Русия и Украйна, щяла да пречисти дяволските деца

Кипърският уебсайт politis.com.cy разгласява скандално изявление на известния с манията си по пророчествата, конспирациите, диалозите му със „ Светиите “, хомосексуализма, прегрешението на разврата и прочие – Митрополит на Морфу Неофит от Древната Църква на Кипър. Сега към своята огромна биография добави и войнолюбието!

Разбира се, събитията от съветската експанзия в Украйна през последния месец не убегнаха на Митрополит Неофит, само че той в характерен негов жанр даде напълно друго тълкувание от общо признатото обикновено такова, предава.

Той разказа войната като „ нужна интервенция “, тъй че да стане „ пречистване “, откакто в нашето време има „ доста грях, доста осквернение и доста безверие”. Грях, осквернение и безбожничество има още след грехопадението на Адам и Ева. Според логиката на Митрополита, би трябвало един човек да не е останал жив.

През 1990 година, както съобщи Митрополит Неофит, една година преди „ успението” на Стареца Яков Цаликис (сега Свети Яков Евбейски) отишъл на поклонение в Храма на Свети Йоан Руски в Прокопи. Седнал в храма и „ разговарял” със Светеца (молил се).

„ Много грях, доста осквернение и доста безбожничество в света “, споделил Свети Йоан на отец Яков, „ за това би трябвало да има война “.

Тогава, както споделя Митрополит Неофит, „ сензитивният и доста състрадателният” Яков му споделил „ не, Светецо мой, от дребен бях във войни и премеждия и в случай че има неочаквана война, ще бъдат изгубени и души, преди да съумеят да се разкаят “.

„ Трябва да има война, би трябвало да има война, би трябвало да има война “, му дал отговор Свети Йоан Руски.

„ Ако няма война “, прибавя Митрополитът на Морфу, както му сподели Старецът Яков, „ децата на твоите деца (тоест внуците от поколението на Неофит) няма да бъдат естествени деца. Те ще бъдат демонски деца. Ето за какво Бог ще избра да направи едно пречистване и каквото остане”.

„ Всичко, което се случва в този момент “, споделя Митрополит Неофит, завършвайки проповедта си „ е нужна интервенция “. По този метод, Митрополит Неофит налива масло в огъня и подтиква военолюбивите хора. Митрополит Неофит обаче нищо не споделя за милионите жертви, които ще има от една такова война.

Абсолютно неприемливо е един свещеник да насърчава военни дейности. След като обича войната, дано той отиде на фронта в Донбас и да се жертва в името на изкривеното от него знамение. Много е елементарно да приказва от свободните територии на Кипър за войната! Князът на мира е Самият Бог, а на войната самият демон.

Цинизмът на войнолюбеца Митрополит Неофит стига до там, че е направил колаж със себе си и диктатора Путин на фона на карта, по какъв начин Русия възнамерява да завземе територии от Украйна и то в по-късен стадий. Явно някой „ Светец “ се е явил на Митрополита с цел да му каже какви са същинските планове на Путин. Кои са тези „ демонски деца “? Видно от направения колаж, който пропагандира съветската експанзия в Украйна, „ дяволските “ деца – са украинците, а евентуално „ ангелските “ деца са руснаците, в чиито съветски храмове се черкуват единствено 1% от тях.

Вместо за мир в Украйна, той се моли за война!

«Във видеото, което публикувахме, господин Неофит слага запис на Свети Яков Цаликис, който споделя горното.

Дори Свети Яков да го е споделил, това не значи, че християните би трябвало да приемем през днешния ден апела „ би трябвало да има война “. В никакъв случай!

Свети Яков е изразявал една национална набожност, която не може да се съпостави с днешната действителност и в действителност да има връзка с войната в наши дни, която се случва в Украйна.

Би било добре Митрополитът на Морфу да проповядва като миротворец, защото Бог е Князът на мира, а не да свежда до „ теория на вярата “ 30-годишен роман на Свети Яков, чийто прецизен подтекст ние не знаем.

Митрополитът на Морфу Неофит главно проучва не смисъла на „ пророчеството “, а в един „ анекдотичен “ жанр богословие, лансирайки една Църква, която се харесва в цитати, наивни разкази, постоянно поръсени с… нужната половост.

Едно втурване към пропастта без завръщане, за съжаление…», написа богословът Панайотис Андриопулос.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР