Кипърският национал Пиерос Сотириу днес ще пътува до България, за

...
Кипърският национал Пиерос Сотириу днес ще пътува до България, за
Коментари Харесай

Кипърски нападател е на финалната права за договор с Лудогорец

Кипърският национал Пиерос Сотириу през днешния ден ще пътува до България, с цел да завърши прехвърлянето си в Лудогорец. Вчера кипърските медии оповестиха, че 28-годишният нападател ще подпише контракт за 3,5 години с „ орлите “.

Сега изданието Gipedo.politis.com.cy разкри и заплатата, която Сотириу ще получава като състезател на българския първенец. Според информацията, той ще взима по 600 000 евро на сезон.

Това ще бъде трети задграничен клуб за кипърския футболист. В интервала юли 2017-февруари 2020 година играе за ФК Копенхаген, където се вкарва 35 гола и прави 11 асистенции в 110 мача. През предходната година минава в казахстанския Астана, където за 17 срещи бележи седем попадения и прави две голови подавания.

Бившият футболист на Олимпиакос (Никозия) и АПОЕЛ (Никозия) има 44 мача и 10 гола за националния тим на Кипър. С представителния отбор на родината си нападателят играе против България при триумфа на „ лъвовете “ с 2:1 в мач от Лигата на нациите на стадион „ Васил Левски “ на 13 октомври 2018 година Два месеца по-рано пък е част от ФК Копенхаген при успеха с 2:1 над ЦСКА в квалификациите на Лига Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР