Кипърската православна църква изпрати специална хуманитарна мисия на границите на

...
Кипърската православна църква изпрати специална хуманитарна мисия на границите на
Коментари Харесай

Кипърската православна църква изпрати хуманитарна мисия на границите на Украйна

Кипърската православна черква изпрати специфична филантропична задача на границите на Украйна за облекчение на бежанската рецесия, породена от съветската инвазия. Лично митрополит отпътува в сряда за спешния регион, с цел да оказва помощ на бягащите от войната.

Целта на филантропичната задача, която се управлява от митрополита на Тамасос и Оринис Исайа, е да спомага за организацията и действието на бежански център на полско-украинската граница, споделиха за БНР от екипа му.

Ще бъде подкрепено здравното обслужване на идващите от Украйна и ще бъдат предоставени събрани в Кипър средства за закупуване на медикаменти.

Това е третият център за приемане на украински бежанци в Полша, чиято работа кипърската митрополия в съдействие с локалните църкви интензивно поддържа.

Мисията в спешния регион ще продължи минимум една седмица, само че може да бъде удължена според от готовността на центъра.

Митрополит Исайа има богат опит в филантропична активност от участията си в десетки задачи в Ирак, Ливан, Грузия и други военни зони.

По самодейност на Светата митрополия незабавно след началото на съветската инвазия стартира дарителска акция за храни, облекла и парични средства в помощ на украинския народ. В момента тя подкрепя над 50 украински бежанци на своята територия с заслон и храна, а на децата им подари таблети и преносими компютри.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР